Borsa fena çakıldı! Borsa neden düştü?

Borsa İstanbul bu sabah sert bir düşüşle güne başladı. Brexit'in etkisiyle Borsa İstanbul 100 endeksi yüzde 5'lik bir düşüş yaşadı. Borsa İstanbul ( BIST 100) piyasası bu düşüşle son 4 ayın en düşük seviyesine ulaştı. Peki borsa neden düştü? BIST 100 endeksi, Brexit şokunun ardından güne yüzde 5,02 düşüşle 4 ayın en düşük seviyesi olan 74.073,82 puandan başladı.

Borsa fena çakıldı! Borsa neden düştü?
24 Haziran 2016 Cuma 13:39

Tüm dünyadaki ekonomik, siyasi ve kültürel faaliyetler borsada yüzünü hemen gösteriyor. Dünyada çıkan olumlu tablolar borsa faaliyetlerini yükseltiyor, olumsuz faaliyetler de borsanın hemen düşmesine sebep oluyor. Bugün Borsa İstanbull 100 endeksi güne sert bir düşüşle başladı. Peki Türkiye'de borsa neden düştü? 

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkması şeklinde ifade edilen Brexit'in piyasaları salladığı gözleniyor. Brexit'in etkisiyle yüzde 5.02'lik bir düşüş yaşayan borsa 4 ayın en düşük seviyesine yani 74.073,82'ye gerileyerek güne başladı. 

Birleşik Krallık'ta yapılan "Avrupa Birliği'nden çıkalım" referandumunda yüzde 52 ile evet çıkması tüm dünya borsalarını salladı. 

Dün, küresel piyasalarda İngiltere referandumuna ilişkin iyimserlikle pozitif bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,93 artışla 77.989,87 puandan tamamlamıştı.

Analistler, hızlı yükselerek 3'ün üzerini gören dolar/TL'nin 2,9470 seviyelerinde dengelenmeye çalıştığına dikkati çekerek, pay piyasalarında da gelen ilk şok satışlarının ardından gelmesi muhtemel tepki alımlarının gücünün izlenmesi gerektiğini belirtiyor.

Teknik açıdan endeksin 75.500 seviyesinin üzerinde çıkarak bu seviyelerde tutunmaya çalışabileceğini ifade eden analistler, gelen alımların güçlenememesi durumunda 73.500 seviyesinin destek olarak öne çıkabileceğini vurguluyor.


Etiketler; #borsa
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.