Berat Albayrak açıkladı, doğalgazda indirim !

Enerji ve tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'tan doğalgaz müjdesi geldi. NTV televizyon kanalında açıklama bulunan Berat Albayrak, doğalgaza indirim yapılacağının müjdesini verdi.

Berat Albayrak açıkladı, doğalgazda indirim !
27 Ocak 2016 Çarşamba 12:00

NTV canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulunan Berat Albayrak'tan vatandaşa müjedeli haber geldi. Yüksek doğalgaz fiyatlarından şikayet eden vatandaşa müjdeli haberi veren Enerji Bakanı, önümüzdeki dönemde enerji fiyatlarındaki düşüşünü indirim yaparak tüketiciye yansıtacaklarını ifade etti.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berak Albayrak'ın konu ile ilgili açıklamaları;

"Son 10 yılda enerji fiyatlarındaki artışa dayalı doğalgazda çok ciddi artışlar yaşadık. Buna mukabil Türkiye bu gaz fiyatlarının artışından dolayı ciddi bir maliyetle karşı karşıya kaldı. Uzun bir süre biz devlet olarak bu artışları vatandaşlarımıza yansıtmama noktasında uzun bir süre sübvanse ettik. Yeni dönemde enerji fiyatlarında bir düşme görüyoruz. Bu noktada bir zamdan ziyade bu düşmeye dayalı kısa bir dönem içinde bu düşü bir indirim olarak yansıtmaya çalışmaya başladık."

Türkiye'de kışın yakıt tüketimi konusunda sorulan soruya Albayrak, "Kış şartlarında ısınmaya bağlı tüketimin yoğun olduğu aylarda bu talebi karşılama noktasında çok yoğun bir çaba sarf edip vatandaşlarımız ihtiyaçlarını karşılamak için tam teşekküllü 7 gün 24 saat çalışan bir enerji bakanlığı ekibimiz var. 2015 yılı itibariyle gazda ve elektrik tüketiminde rekorlar kırdık. Rekorlar kırarken bunu karşılama açısından da bakanlık olarak bize düşen çok yoğun çalışıp iyileştirmeye devam ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İnşallah hatırı sayılır bir indirim olur.
Avatar
kazım - 8 yıl önce
Ne yalan konuşim ben pek inanmadım. Geçen yıl da indirim alındı vatandaşa yansıtılmadı
Avatar
kazım - 8 yıl önce
Ne yalan konuşim ben pek inanmadım. Geçen yıl da indirim alındı vatandaşa yansıtılmadı