Bakanlıktan vatandaşa ucuz ve makul et satışı açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Vatandaşlara uygun ve makul fiyatlarda et satılmasının Bakanlığın üzerinde hassasiyetle durduğunu belirtti.

Bakanlıktan vatandaşa ucuz ve makul et satışı açıklaması
02 Ekim 2017 Pazartesi 15:40

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, vatandaşa ucuz et satışı ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Fakıbaba'nın katıldığı televizyon programında ifade ettiği bazı hususların, bağlamından ve maksadından koparılarak eksik ve yanlış anlamalara meydan verecek şekilde değerlendirildiği ifade edildi. 

Söz konusu programda, Fakıbaba'nın sulanabilir arazi varlığının tamamının sulanması halinde ülkenin işsizlik sorununun çözüleceğini anlattığı aktarılarak, "Hatta bu şartların oluşması durumunda 'Suriyeli muhacir kardeşlerimize de istihdam konusunda ihtiyaç duyulabileceğini' ifade etmiştir. Dolayısıyla Bakan Fakıbaba'nın 'Suriyelileri göndermeyeceğiz' şeklinde bağımsız bir ifadesi olmamakla beraber sözlerinin 'ihtiyaca binaen gitmelerine gerek kalmayacağı' bağlamında değerlendirilmesi uygun olacaktır." ifadelerine yer verildi.

Vatandaşlara uygun ve makul fiyatlarda et satılmasının Bakanlığın üzerinde hassasiyetle durduğu ve üzerinde birtakım çalışmalar yürüttüğü konulardan biri olduğuna dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

"ESK'nin belirli zincir marketlerde reyon açarak satış yapması konusu da bu çalışmaların genişletilerek yaygın ve sürdürülebilir kılınması amacına yöneliktir. Sayın Bakanımızın katıldığı televizyon programında ifade ettiği husus, bu amacı kastetmektedir. Dolayısıyla sayın Bakanın yanlış bilgilendirilmesi söz konusu değildir. Ayrıca bu konudaki çalışmalar devam ettiği için konuya ilişkin detaylar, yapılacak çalışmalar sonucunda netleşecek ve ortaya çıkan son durum kamuoyuyla paylaşılacaktır."


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.