Bakanlık'tan Yapı Kredi'ye para cezası!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Yapı ve Kredi Bankası AŞ'ye 116 milyon 254 bin 138 lira idari para cezası verdiği banka tarafından duyuruldu.

Bakanlık'tan Yapı Kredi'ye para cezası!
29 Eylül 2016 Perşembe 12:29

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Yapı ve Kredi Bankası AŞ'ye 116 milyon 254 bin 138 lira idari para cezası verdi.

Yapı Kredi Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklama ile duyurulan para cezası için yargı yolu açık olduğu ve bakanlık tarafından tebliğ edilen para cezasının yüzde 25 peşin ödeme indiriminden yararlanılarak ödeneceği belirtildi.

Yapı Kredi Bankasına para cezası hakkında açıklama:

"Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından, yürürlükteki 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilen denetim sonucunda bankamıza, yargı yolu açık olmak üzere 116 milyon 254 bin 138 lira idari para cezası tebliğ edilmiştir.

Söz konusu ceza, idari para cezasının iptaline ilişkin tüm yasal haklarımız saklı kalmak üzere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 17/6'ncı maddesi gereğince yüzde 25 peşin ödeme indiriminden yararlanılarak ödenecektir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.