Bakan Soylu: "Hedefimiz kişi başına düşen geliri 25 bin dolar yapmak"

ÇAlışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Akçabatta bayramlaşma sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, Bakanlık ve Hükümet olarak hedeflerini açıklarken, 10 bin dolar olar kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolar yapmak istediklerini belirtti.

Bakan Soylu: "Hedefimiz kişi başına düşen geliri 25 bin dolar yapmak"
06 Temmuz 2016 Çarşamba 16:45

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Trabzon'un Akçabat ilçesinde katıldığı bayramlaşma töreninde, gündeme dair merak edilen konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, Türkiye'nin durumunun iyi olduğunu ve belli bir takım düzeltmelere ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Türkiye'de kişi başına düşen gelir seviyesinin 10 bin dolar olduğunu ifade eden Soylu, hedeflerinin bu rakamı yükseltmek ve 25 bin dolara getirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Çalışma ve Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de bir takım düzeltmelere ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek bunun Hükümet Sistemi değişikliği ile olabileceğini belirtti. Soylu, ''Türkiye'miz iyi toparladı, iyi götürüyor. Şimdi bir takım düzeltmelere ihtiyacımız var. Önemli olan bir yönetimi, sistem değişikliği ortaya koymamız lazım. Hükümet sistemi değişikliği. Evet, niçin bunu ortaya koyuyoruz, bu hedefleri tekrar değerlendirmeye çalışıyoruz? " dedi.

Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin 10 bin dolara geldiğini ifade eden Soylu,"Hedefimiz 25 bin dolar kişi başına gelir seviyesi, hedefimiz 2 milyon doları aşan gayri safi milli hasılası olan bir Türkiye'yi kucaklamak ama onun için yeniden demokrasiyle, yeniden milletimizle, yeniden ekonomimizin yükselmesiyle, yeniden Türkiye'nin etrafındaki coğrafyasıyla atılım yapmasının, adım atmasının, sıçramasının yeni bir zamanı olarak bunu ortaya koymalıyız ve bunu gerçekleştirmeliyiz.'' açıklamasında bulundu.

Bakan Süleyman Soylu, "Yine bilmenizi istiyorum ki başkanlık sistemini yeni anayasa ile beraber bu milletin üzerinde hükümdarlık kurmaya çalışanlar, her türlü tezgahla, bu milletin elini ayağını bağlamak isteyenlere karşı, 'artık milletin patron benim dediği, istediğini istediği zaman istediği şekilde yönetebilirim, ortak kararımla, istişaremle bunu yapabilirim' dediği zaman, kendi kendime dövüneceğim değil, kendi kendimizle birlikte ve bütün milletimizle birlikte yükselebileceğimiz bir anlayışı ortaya koyabileceğimiz bir süreci hep birlikte yöneteceğimiz bir sistemi oluşturacağız demektir. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz.'' ifadesini kullandı.

Giresun'daki askeri helikopter kazasında hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyen Soylu, konuşmasını tamamlamasının ardından, partililerle tek tek bayramlaştı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.