Bakan Soylu'dan 'kıdem tazminatı' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu'dan 'kıdem tazminatı' açıklaması
09 Haziran 2016 Perşembe 13:29

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, kıdem tazminatıyla ilgili teknik çalışmanın tamamlandığını belirtti.

Bakan Soylu, İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İSKİF'2016: İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı"nın açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kendisine "Kıdem tazminatının hesaplanmasına ilişkin maddi somut bir detay var mı?" sorusu sorulan Bakan Soylu, şu açıklamalarda bulundu;

"Biz kendi açımızdan teknik çalışmalarımızı tamamladık. Bizim çalışmamız ancak teknik bir çalışmadır. Bunu hem hükümetimizle hem de biliyorsunuz, bizim Bakanlığımız sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı değil, aynı zamanda sosyal diyalog bakanlığıdır. Bu sosyal diyaloğu kurarak, çünkü kıdem tazminatının işveren, çalışan, kıdem tazminatını alamayan sessiz çoğunluk tarafı var. Kıdem tazminatını almış gibi gösterilenler var. Kıdem tazminatının sendika tarafı, hukuk, yargı tarafı var."

Bakan Soylu açıklamasında, bütün bu taraflarla bir araya gelip, değerlendirmeleri gerçekleştireceklerini belirterek, bu kapsamda dünyada birçok ülkeyi izlediklerini, değerlendirdiklerini de kaydetti.

"GÜZEL BİR SONUCA ULAŞACAĞIZ"

Bakan Soylu kıdem tazminatı konusunun çok kapsamlı bir çalışma olduğunu ifade etti ve "Biz kendi açımızdan teknik olarak yaptık. Sendikalarımızın, bazı sanayi ve ticaret odalarımızın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin çalışmaları var. Tüm bunları sosyal diyalog ortamında ki biz bunu bugüne kadar hep böyle götürdük ve buna devam edeceğiz. Bir arada, bir şekilde ortaya koyup, değerlendirdikten sonra güzel bir sonuca ulaşacağız." şeklinde konuştu.

Hükümetin kararlılığı ve sosyal diyalogla beraber Türkiye'nin çok uzun zamandır beklediği kıdem tazminatı sorununu çözeceklerini aktararak Bakan Soylu açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Ülkemizde bugün insanlarımızın yüzde 86'sı kıdem tazminatı alamamaktadır. Önemli araştırmalar yaptık. Önemli görüşmelerimiz söz konusu. Önümüzdeki dönemlerde bunları toplum ve kamuoyumuzla paylaşacağız. Orada da bu söylediklerimizin aslında neyi ihtiva ettiği bir şekilde daha net anlaşılabilecektir. Ancak bugün bu yaptığımız çalışmaları elbette ki sosyal diyalog ortamıyla paylaşacağımızı ifade etmekle sınırlı kalayım. Zannediyorum ki iyi bir neticeye ulaşacağız."

"GERİYE GİDİŞ OLMAYACAĞI GÖRÜLMEKTEDİR"

Sendikaların çok uzun zamandan beri ortaya koydukları değerlendirmelerinin bulunduğunu dile getirene Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bizim o değerlendirmelere uzak kalmamız, onların söylediklerine duyarsız kalmamız söz konusu değildir. Bir taraftan sendikasız çalışanlar var. Bir taraftan sendikalılar var. Tüm bunlarla oturup bu değerlendirmelerin tamamını yapacağız. Bugünden geriye gidiş konusunda ortaya konulan değerlendirmelerde de bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda da çok geriye gidiş olmayacağı görülmektedir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.