Bakan Müezzinoğlu açıkladı - Asgari Ücret bin 800 TL mi oluyor ?

Asgari ücretle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, DİSK ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücret bin 800 TL mi olacak sorusunun cevabı...

Bakan Müezzinoğlu açıkladı - Asgari Ücret bin 800 TL mi oluyor ?
07 Aralık 2016 Çarşamba 12:45

DİSK'i ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün ilk toplantısı gerçekleştirilen asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Müezzinoğlu'nun asgari ücret açıklaması:

"DİSK asgari ücretin bin 800 TL olmasını istedi. 3 hafta içinde belli olmasını beliyoruz asgari ücretin. Arzu edileni yapabilmek farklı bir şey.

Kayyum atanan firmalarla ilgili kimsenin alın teri ile oynanmasını istemeyiz. Çalışanın hakkını korumak isteriz ancak FETÖ ile bağlantısı varsa bunu hep birlikte hoş göremeyiz.

Taşeron konusu tabii Hükümet olarak siyasi karar da vermemiz gereken bir konu başlığı. Arzu ederiz ki talep edilen şekilde sonuçlandıralım. Sırtımızda bir yumurta küfesi var. Ekonominin istikrarını bozduğumuzda 80 milyonun hep birlikte bedel ödediği şekli arzu etmiyoruz. Önümüzdeki günlerde gündeme gelecektir ve karara bağlanacaktır.

AK Parti döneminde emekliye asgari ücretliye alt kesimdeki tüm kitlelere pozitif ayrımcılık uyguladığımız bir dönemdi. çok şey yaptık diyemeyiz. Daha fazlasını verebilmek için koşulları zorlamak bizim görevimiz. 2002 yılında bin dolara 6.6 asgari ücretlinin çalıştığı günden, doların rekor kırdığı zamanda 1000 dolara çalıştırılan asgari ücretli sayısı 1.8. Asgari ücretlinin nereden nereye geldiğinin bir ispatıdır. Ama yeterli bulmak farklı, kademe kademe izlemek farklı.

Daha iyisini başarabilme derdi, her konuda anlaşamasak da birbirimizi anlayabilme sorumluluğunu önümüzdeki süreçte daha iyi gündeme getireceğiz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.