Bakan Çelik'ten et fiyatları ile ilgili flaş açıklama

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, et fiyatları ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, "Böyle bir kar anlayışı olur mu? Anlamayana anlatmasını bileceğiz” dedi.

Bakan Çelik'ten et fiyatları ile ilgili flaş açıklama
07 Temmuz 2017 Cuma 18:25

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, et fiyatlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Bakan Çelik, “Karkas etin 22 lira maliyeti varsa nasıl 45’e satıyorsunuz? Nasıl kıymayı 40 liraya, kuşbaşını 45 liraya satıyorsunuz? Böyle bir kar anlayışı olur mu? Anlamayana anlatmasını bileceğiz” diye konuştu.

Kurban Bayramı için satışa sunulacakların arasında dişi hayvanların olmayacağına değinen Bakan Çelik, "Dişi hayvanlar kesinlikle kesilmeyecek ama laktasyon dönemini tamamlamış olan, üreme durumu olmayan hayvanlarla ilgili kesim raporla olacak. Kesim alanlarına dişi hayvan sokulmayacak. Herkes tedbirini buna göre alsın. Şu anda stoklarımızda 1 milyon 200 bin büyükbaş kurbanlığa hazır hayvan var. 4 milyon civarında da küçükbaş hayvan var. Kurbanla ilgili sorun yok" dedi.

Üreticinin yanında olduklarını kaydeden Çelik, et fiyatları ile oynanıldığını belirterek "Karkas et satışını neden 28, 29 liraya çıkardınız? Bunlar tespit ediliyor. Biz daha Et ve Süt Kurumu olarak regülasyona başlayalı 1 yıl oldu. Spekülatif oyunculara karşı üreticinin karını kesinlikle güvence altına alıyoruz. Üreticinin yanındayız. Hak ettiğinin dışında üreticiden malı alıp haksız kazanç yapan 5-6 firmayı izliyoruz. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Bedelini 80 milyona ödetmeye çalışanlar bunun bedelini ödeyecekler. Protein herkesin alması gereken bir ihtiyaç." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.