Avrasya Tüneli'nde geçiş ücreti belli oldu

Avrasya Tüneli'de geçiş ücreti 4 dolar artı KDV olarak belirlendi.

Avrasya Tüneli'nde geçiş ücreti belli oldu
08 Ekim 2016 Cumartesi 17:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asfaltlama çalışmaları tamamlanan Avrasya Tüneli'nden kendi kullandığı makam otomobili ile ilk geçişi yaptı. Erdoğan'ın ziyaretinden sonra bir açıklama yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli'nde geçiş ücretinin 4 dolar + KDV olduğunu açıkladı.

Asya ile Avrupa kıtalarını tüp geçişiyle birbirine bağlayacak ve 20 Aralık'ta açılacak Avrasya Tüneli, dünyada deniz altından en derinden geçecek tünel olacak.

14,6 kilometre toplam uzunluğa sahip projenin, deniz altından geçen kısmı ise 3,4 kilometre olarak inşa edildi.

Tünel, trafiğin çok yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında yolculuk süresini 100 dakikadan 15 dakikaya kadar indirecek, ileri teknoloji ile bu güzergahta güvenli ve konforlu yolculuk imkanı sağlayacak.

Avrasya Tüneli, biri gidiş biri geliş olmak üzere iki katlı olarak inşa edildi. Yalnızca hafif araçların geçişi için tasarlanan tünelden, Otomobil ve minibüsler geçebilirken en fazla 2.80 m yükseklikteki araçlar yararlanabilecek. Ağır taşıtlar, motosiklet ve yayalar geçemeyecek.

Tünelde maksimum hız saatte 70 km olarak belirlenirken, geçiş ücretleri otomobil için 4 dolar+kdv, minibüsler için 6 dolar+kdv karşılığı Türk Lirası olacak. Tünelde her iki yönde de geçişler ücretli olacak, sürücüler tünel geçiş ücretini HGS ve OGS aracılığıyla ödeyebilecek. Ayrıca bir nakit gişesi bulunmayacak, araçtaki yolcular için ayrıca ödeme yapılmayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
E. - 8 yıl önce
Vergilerle yapılan yoldan yine de geçiş ücreti almak. Kendi paramla ev yaptırıyorum ama yine de her ay kira ödüyorum. Çok mantıklı.