Avea ve TTNET Türk Telekomla birleşiyor

Türk Telekom'un CEO'su Rami Aslan bir açıklama yaparak Avea, TTNet markalarının Türk Telekom ile birleşeceğini, artık bu üç firmanın Türk Telekom çatısı altında hizmet vereceğini duyurdu.

Avea ve TTNET Türk Telekomla birleşiyor
26 Ocak 2016 Salı 12:39

Türk Telekom'un özelleşmesiyle birlikte yaptığı yatırımlara bir yenisi daha ekleniyor. Aycell olarak kurulan ve Aria ile birleşerek Avea adını alan Avea şirketi de Türk Telekom kapsamına giriyor.

Türk Telekom şirketi, TTNET markasını ve AVEA markasını kendi bünyesinde toplayıp Türk Telekom markasıyla yola devam ediyor. Bundan böyle internet, telefon, mobil telefon gibi iletişim araçlarında TTNET, AVEA ismi yerine Türk Telekom ismi görünecek.

Türk Telekom, Antalya'da Rami Aslan ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyla mobil, internet, ev telefonu, TV ve kurumsal servisler alanında hizmet veren Avea, TTNET ve Türk Telekom markalarını 'Türk Telekom' tek markası altında birleştirdiğini duyurdu.

Birleşmeye ilişkin bilgi veren Aslan, Türk Telekom çatısı altında yeni bir döneme girdiklerine işaret ederek, "Yenilikçi olma, dinamizm, müşteri odaklılık, çeşitlilik gibi değerleri temsil eden yeni logomuzla taçlandırdığımız bu yeni dönemde, tüm Türkiye'ye yayılmış fiber altyapımızın gücü, hem mobil hem sabit alandaki hizmetlerimizde kendini gösterecek" ifadelerini kullandı.Aslan, fiberin gücünü mobile taşıyacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"206 bin kilometrelik fiber altyapımız nisan ayında hayata geçecek 4.5G iletişim noktalarını besleyecek olan kökleri oluşturacak ve 4.5G'nin rakipsiz lideri olacağız.Yeni 4.5G mobil dünyası Türk Telekom'un fiber gücü üzerinde yükselecek. Fiber altyapımız ve sahip olduğumuz frekanslar ile sadece 4.5G'nin değil, tüm yeni nesil mobil teknolojilerin de lideri olacağız. 5G'nin yol haritasını çıkarmak üzere oluşturulan uluslararası konsorsiyuma Türkiye'den davet edilen tek şirket olmamız ve 5G ile ilgili yapmış olduğumuz patent başvurularımız, öncülük vizyonumuzun en somut kanıtıdır."

"UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçları 4K izlenebilecek"

Türk Telekom'un güçlü fiber altyapısıyla Türkiye'deki TV yayıncılığında da köklü değişime yol açacağını vurgulayan Aslan, "Türkiye'nin en zengin TV içeriğinin sağlayıcısı olarak müşterilerimize 4K teknolojisini de sunacağız. Müşterilerimiz, 3 yıl boyunca yayın haklarına sahip olduğumuz 'UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi' maçlarını 4K formatında izleme imkanına yakalayacaklar” dedi.Konuşmasında birleşmenin getirdiği yeniliklere de değinen Aslan, şunları anlattı:

"Türk Telekom tek markasıyla müşterilerimize sunduğumuz yeni dünyayı, ilkleri ve enleri barındırıyor. Tek marka altında birleşmek, en yüksek kapasite, en yüksek hız, en yüksek servis kalitesi, en geniş ürün portföyü, tek noktadan hizmet, tek çağrı merkezi ve tek internet sitesi anlamına geliyor. Müşterilerimiz hizmetlerimizle ilgili bütün işlemlerini, tek bir çağrı merkezi numarasını arayarak veya internet üzerinden tek bir paneli kullanarak yapabilecekler. Bunun yanında bütün satış sonrası destek hizmetleri de tek bir noktadan sunulacak. Müşterilerimize ayrıca, hizmetleri kişiselleştirme konusunda da önemli avantajlar sağlayacağız. Avantajlı 'Çoklu hizmet paketlerimiz' ile müşterilerimiz ihtiyaçlarına en uygun hizmetleri seçmenin ayrıcalığını yaşayacaklar. "Marka birleşmesini, iş gücünde hiçbir kesintiye gitmeden, servislerde herhangi bir aksama yaşamadan ve dünyadaki benzerlerinden çok daha kısa bir sürede başarıyla tamamladıklarına dikkati çeken Aslan, bu birleşmenin Türkiye'de iletişim ve eğlence alanında köklü değişimlere yol açacağını ifade etti. Bu sayede, artık çok daha fazla hareket halinde olan müşterilerine diledikleri yerden dünyaya bağlanma imkanını birden fazla cihaz ve hizmet kanalıyla sunabileceklerini vurguladı.

Rami Aslan, Türkiye'nin gelecekte bölgesi için önemli bir finans-enerji-ulaşım üssü haline geleceğini ve bu mega dönüşüme eşlik ederek onun taşıyıcısı olacak bir dijital ortağa ihtiyaç duyulacağını vurgulayarak Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu dijital ortağın ise Türk Telekom olduğunu söyledi.

"Rakamlarımız söylediklerimizi kanıtlıyor" diyen Aslan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin 81 iline yayılan 206 bin kilometrelik fiber ağımız, süper hızlı, süper verimli yüksek kapasiteli bağlantı sağlıyor. Son on yılda altyapımıza 20 milyar lira yatırım yaparak platformumuzu geleceğe hazırladık. 34 bin kişilik nitelikli personelimiz Türkiye'ye hizmet vermeye hazır. 37 milyon müşteriyle Türkiye'nin en büyük entegre iletişim ve eğlence markasıyız. Etkileyici olan sadece sahip olduğumuz rakamsal büyüklükler değil, aynı zamanda değişime liderlik edecek cesaret ve vizyona da sahibiz. bugünden itibaren 'Tek Telekom,Türk Telekom' çağı başlıyor."

Türk Telekom'un yeni logosu

türk telekom yeni logosu


Toplantıda verilen bilgilere göre, marka birleşmesi ile tüzel kişilikler korunarak Avea ve TTNET markaları, 'Türk Telekom' tek markası altında bir araya geldi. Avea, TTNET ve Türk Telekom'un mobil, internet, ev telefonu ve TV hizmetleri, 27 Ocak 2016 itibarıyla "Türk Telekom" tek markasıyla müşterilere sunulacak.

Tek marka altında birleşen Türk Telekom'un müşterileri, mobil, internet, ev telefonu ve TV hizmetlerine artık tek mağazadan, tek çağrı merkezinden ve tek internet sitesinden erişecek.Yeni dönemde, Türk Telekom'un 206 bin kilometrelik fiber ağının sağladığı güçle, entegre iletişim, eğlence ve TV hizmetleri, tek bir noktadan, kesintisiz şekilde, rakipsiz bir hız, en yüksek kalite ve kapasiteyle Türk Telekom markası altında Türkiye'ye sunulacak.

Toplantı kapsamında ayrıca "Tek Telekom,Türk Telekom" söylemi ile ifade edilen yeni dönemin marka kimliği, yeni logosu ve bu akşam 21.00'da yayına girecek yeni reklam filmi de basın mensuplarıyla paylaşıldı. Verilen bilgiye göre, 26 Ocak akşamı itibarıyla gerçekleştirilmeye başlanacak büyük bir dönüşüm operasyonu ile Türkiye çapında Türk Telekom mağazaları, genel müdürlük binaları, ofisler, tabelalar, araçlar, personel kıyafetleri Türk Telekom'un yeni logo ile giydirilmeye başlanacak. Aynı şekilde internet sitesi de yeni logo ile hizmete geçecek.

CEO Rami Aslan, yeni logoya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yeni logomuz müşterilerimize, yeniliklere, özgür iletişime ve herkese açık yeni bir dünyayı sunmada esin kaynağımız oldu. Logomuz, teknolojinin insanların hayatında olumlu değişimler yapacağına, kurumların daha iyi sonuçlara ulaşmasına ve ülkemizin geleceğine katkı sağlayacağına olan umudumuzun ve iyimserliğimizin ifadesidir. Logomuz bizim bilinen uzmanlığımızın teyit edilmesidir. Ürün ve hizmet çeşitliliğimizin bir göstergesidir. Diyalog, yeni fikirler ve büyüme için esin kaynağı olma tutkumuzdur. Geleceği renklendirme arzumuzdur. Logomuz, fiberin gücünü herkese sunmamızın sembolüdür."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.