Asgari ücret 1300 TL olsa bile açlık sınırını geçemiyor

Memur-Sen tarafından her ay 4 kişilik bir aile için belirlenen açlık ve yoksulluk sınırı bu ayda belli oldu.

Asgari ücret 1300 TL olsa bile açlık sınırını geçemiyor
05 Aralık 2015 Cumartesi 15:12

Memur-Sen tarafından her ay 4 kişilik bir aile için belirlenen açlık ve yoksulluk sınırı bu ayda belli oldu.

Bu ay Türkiye’de yaşayan 4 kişilk bir ailenin açlık sınırı bin 427 TL olurken yoksulluk sınırı ise 3 bin 940 TL.

Yapılan araştırmada dikkat çeken bir nokta Kasım ayında gıdanın yüzde 0,91 artış yaşaması oldu. Rusya krizi gıdada düşüş yaşatırken bu düşüşün Aralık ayı rakamlarındaki sonuçlarda belli olacağı söyleniyor.  Kasım ayında en büyük artık yüzde 40,75 ile domateste olmuştu. Rusya’nın domates alımını durdurması ile bu artışın 1 ay içerisinde sıfırlanacağı düşünülüyor. Kasım’da kışın gelmesi ile birlikte giyim fiyatlarında da artış görüldü. Giyimde Kasım ayı fiyatlarında ekim ayı fiyatlarına göre yüzde 5,08’lik bir artış var.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Açlık Sınırı Nedir? - 8 yıl önce
Açlık sınırı, dört kişilik standart bir ailenin, sağlıklı, dengeli ve yeterli bir şekilde beslenmesi için aylık olarak yalnızca gıda maddeleri için yapması gereken gıda alışverişi masrafıdır.

Ülkemizde bulunan ailelerin %80'inde eve sadece babanın para getirdiğini düşünecek olursak ve en düşük ev kirasının da 500 TL olduğunu öngörürsek bu aile kalan şuanki 500 2016'da yapılacağı söylenen zam ile birlikte 800 TL ile mutfak masrafı, elektrik, doğalgaz, su, internet, yol, çocuğuna okul harçlığı vermesi gerekiyor. Bunlar sadece bir ailenin ölmeden yaşayabilmesi için gerekenler. Bu aile babası hiçbir zaman eşi ile çıkıp bir çay içemeyecek mi? Yoksa çocuğunu sinemaya gönderemeyecek mi? Ya da çocuğu bir kıyafet istediğinde kara kara düşünecek mi ay sonunun nasıl geleceğini? Şimdi siz söyleyin gerçekten açlık sınırının ölçüsünü siz biliyor musunuz?
Avatar
baba - 8 yıl önce
açlık sınırının ölçüsünü biliyormusun
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Asgari ücret % 30 artıyor daha ne olsun.
Avatar
Akif - 8 yıl önce
Açlık sınırı var. Fakir insan da var Türkiye'de. Ancak devlet memuru olup her ay maaşı takır takır yatan, haftanın 5 günü işe giden (zamanın çoğu dedikodu,çay içme, ülke kurtarma olan) insanlar, para yetmiyor diye ağlıyor ya o acınası bir durum. Şükrekmeyi bilmeyene aylık 1 milyon versen açım der yetmiyor der. Herkes ayağını yorganına göre uzatsa keşke.
Memur-sen'i yönetenleride çok iyi biliriz !