Artık Türk lirası ile o ödemeler gerçekleştirilecek

Türk Lirası ile ilgili önemli bir karar Bakanlar Kurulunca alındı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, serbest bölgeler ile diğer ülkeler arasındaki ticarete ilişkin ödemeler Türk Lirası ile gerçekleştirilecek.

Artık Türk lirası ile o ödemeler gerçekleştirilecek
11 Mayıs 2017 Perşembe 09:21

11 Mayıs tarihli Resmi Gazete'de Türk Lirası ile ilgili önemli bir karar yayınlandı. Bakanlar Kurulunca alınan ve Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, serbest bölgeler ile diğer ülkeler arasındaki ticarete ilişkin ödemeler Türk Lirası ile yapılacak.

İlk başta kira, ruhsat, izin, belgeler ile işleticiler tarafından sağlanan hizmet ve faaliyetlere ilişkin tarife ve ücretler Türk Lirası cinsinden belirlenecek. Daha sonra ise ödemeler başlayacak. 

Tarifelerin Türk Lirası olarak belirlenmesine ilişkin işlemler kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içerisinde tamamlanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.