2 yaş altı çocuğu olup çalışacak annelere destek

2 yaşından küçük çocuğu olup çalışmaya devam etmek isteyen anneye 320 euro destek verilecek.

2 yaş altı çocuğu olup çalışacak annelere destek
12 Aralık 2016 Pazartesi 16:32

Türkiye ile AB arasındaki anlaşmaya göre, çalışmakta iken çocuk sahibi olan ve çocuğu için analık iznini kullanan anne, çocuğu 2 yaşına gelene değin çalışmak isterse kendisine aylık 320 euro bakıcı ücreti verilecektir.

2015 yılından bu yana, 6 bin kişi bu ödemeden yararlandı.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve 06 Mart 2015 tarihinde pilot iller olarak belirlenen İzmir, Bursa ve Antalya’da uygulanmaya başlayan “Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’’ etkin, verimli ve çözüm odaklı perspektifiyle, kazan-kazan stratejisi doğrultusunda amaçladığı hedeflere ulaşacak şekilde başarıyla uygulanmaya devam ediliyor.
 
0-2 yaş arası çocuk sahibi kadınların çocuk bakımı dolayısıyla iş yaşamından kopmamasını hedefleyen ve bu doğrultuda annelerin, sigortalı çocuk bakıcısı istihdam etmeleri halinde aylık yaklaşık 1500 TL ye kadar destek sağlanan proje kapsamında; proje başlangıcından bu yana 6.755 anne ve 8.418 çocuk bakıcısı faydalanmış olup, toplamda 15 milyon avro hibe dağıtılmıştır.

50 milyon avroluk bütçesiyle alanında uygulanan en büyük proje olan, kısa adıyla “Evde Çocuk Bakımı Projesi”nin, kadın istihdamına sağladığı katkı neticesinde elde edilen olumlu geri dönüşlerin bir yansıması olarak, 1 Aralık 2016 tarihinden geçerli olmak üzere kapsamı genişletilmektedir. Bu çerçevede:
 
Projenin halen yürütülmekte olduğu İzmir, Bursa ve Antalya illerine ek olarak İstanbul ve Ankara illeri de proje kapsamına dahil edilmiş olup, ilk kayıt aşamasında İstanbul için 3.500, Ankara için 1.500 olmak üzere toplamda 5.000 kesin kayıt alınacaktır,

Ankara ve İstanbul illeri için ön kayıtlar 28 Kasım 2016 tarihi saat 10:00 itibariyle www.sgk.gov.tr ve www.evdecocukbakimi.net web adreslerinden; kesin kayıtlar ise 5 Aralık 2016 tarihinden itibaren Ankara ve İstanbul İl Müdürlüklerinde kurulan kayıt ofislerinden alınmaya başlanacaktır,

Tüm yükümlülüklerini yerine getiren ve kriterleri karşılayan faydalanıcı annelere yaklaşık 1200 TL; engelli çocuğu olan veya tek ebeveyn anneler veya sertifikalı çocuk bakıcısı istihdam eden annelere yaklaşık 1500 TL maddi destek sağlanmaktadır.

Projeden; uygulama illeri olan Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya illerinde ikamet eden, 0-2 yaş aralığında çocuk sahibi olup, bir işeverenin yanında sigortalı olarak çalışan ve başvuru tarihi itibariyle son bir yıla ait brüt ücret ortalaması, mevcut brüt asgari ücretin 2 katını aşmayan (2016 için 3.294,00 TL),  T.C. Vatandaşı anneler yararlanabilmektedirler.

Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.