Yusuf Tekin'den ''öğretmen akademisi'' açıklaması

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada, ''Öğretmenlerimizi yetersiz bulmuyoruz, programın amacı, sürekli değişen öğrenci profili için öğretmenlerimize yardımcı olmak.'' dedi.

Yusuf Tekin'den ''öğretmen akademisi'' açıklaması
30 Kasım 2016 Çarşamba 22:50

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, bakanlığın özellikle son 15 yılda inanılmaz fiziki kapasite arttırımında bulunduğunu belirterek, artan öğrenci ve nüfusa rağmen, derslik başına düşen öğrenciyle öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla birçok alanda OECD ortalamalarını yakaladıklarını söyledi.

Öğretmenleri yetersiz bulduklarına dair eleştirileri kabul etmediğini belirten Tekin, fiziksel kapasitesi ve imkanları itibarıyla bakanlığın maddi anlamda ciddi bir devinim gerçekleştirdiğini aktardı.

Son iki yıldır özellikle öğrenci nitelikleri ve yeterliliklerini masaya yatırdıklarını, bunun yanı sıra öğretmen eğitimleri veya onların yeni sürece adaptasyonu konularını ele aldıklarını dile getiren Yusuf Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yanlış anlama olmasın. Bu akademi de dahil olmak üzere bakanlığımızın öğretmenlerle ilgili uygulamaları, politikaları şöyle bir öncülden yola çıkmıyor. Biz öğretmenlerimizi yetersiz bulmuyoruz. Öğretmenlerimizi bu anlamda bilgisiz falan kabul etmiyoruz, bu eleştirileri reddediyorum. Biz sadece yıllar önce üniversiteden mezun olan, çalıştıkları bölgede, bulundukları konum itibarıyla gelişmeleri takip etmekte zorlanan öğretmen arkadaşlarımıza, bu gelişmeleri takip etmeleri konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Değişen öğrenci profili var. Bu adaptasyonu da sağlamak gerekiyor. Öğretmenle ilgili akademi ya da benzeri isimlerle hayata geçirmeye çalıştığımız programın amacı budur. Bu bir paradigma, mantalite değişikliğidir. Önceki yıllarda Milli Eğitim Bakanlığındaki hizmet içi eğitimler... 2016 yılında bu tarihe kadar 40 bin öğretmen eğitimine ilişkin faaliyet gerçekleştirilmiş. Uzaktan eğitim ya da benzeri yollarla, 310 bin öğretmen eğitim çalışmalarına katılmış ama istediğimiz verimi alamamışız. Sebep bu mantalite. Öğretmene, 'bilmiyorsunuz, öğretelim, anlatalım' mantığıyla hareket eden bir yaklaşım."

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.