"Yurtdışı bursundan 6 binden fazla öğrenci yararlandı"

MEB Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Semih Aktekin yurtdışı burslarından bu zamana kadar 6 bin 384 kişinin yararlandığını söyledi.

11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurtdışında lisans üstü eğitim görenler için verilen yurtdışı eğitim burslarından bu zamana kadar 6 bin 384 kişi yararlandı. Konuyla ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Semih Alatekin bu sayının daha da artması temennisinde bulundu. 

Yurtfdışı eğitim ve burslar konusunda Eskişehir'de bir seminer veren Alatekin, Osmangazi Üniversitesi Suat Mirza Konferans Salonu'nda konuştu. Alatekin lisansüstü eğitim burslarının çok fazla bilinmediği ya da çeşitli gerekçelerle başvurulmadığını belirterek lisans öğrencilerinin bu konulara eğilmelerini istedi. 

2015 yılında 67 farklı ülkeye 1500 öğrenci gönderdiklerini belirten Aktekin, bu kapsamda 10 bin başvuru aldıklarını söyledi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.