YÖK\'ten sanal sınıflarda İngilizce hamlesi

YÖK İngilizce eğitiminde zorlanan akademisyenler için yeni bir uygulama hayata geçiriyor. Yabancı öğretmenler online eğitim verecek

YÖK\'ten sanal sınıflarda İngilizce hamlesi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Üniversitede görev yapan çok sayıda akademisyenin dil sorununu çözememesi YÖK'ü harekete geçirdi. Online eğitim sistemi üzerinde çalışan YÖK bu konuda akademisyenlerin eğitilmesi için düzenlemeler yaptı. 

YÖK sistemi üzerinden yabancı öğretmenlerin vereceği online eğitimlerde sanal sınıflar oluşturulacak. Anlık olarak 150 bin akademisyenin katılabileceği sanal sınıflarda İngilizce eğitimleri verilecek.

Her yıl yurtdışından Fulbright programı kapsamında Türkiye'ye gelen otuz yabancı dil eğitimcisi projede eğitici olarak görev yapacak.

İlk etapta uzaktan eğitim stüdyoları bulunan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi aracılığıyla eğitimlere başlanılacak. Stüdyolarda öncelikle İngilizce gramer eğitimleri verilecek. Daha sonra bu stüdyolarda interaktif ve soru-cevap şeklinde eğitimler de verilecek.

YÖK'ün bu uygulamasıyla hizmet içi eğitimde de önemli bir gelişme sağlaması bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.