YÖK'ten bir ilk! ilk kez 'Merkezi Yerleştirme' yapacak

Bu yıl YÖK ilk kez merkezi yerleştirme yapacak. Bu bağlamda YÖK önemli bir açıklama yayımladı. O açıklamaya daie tüm detaylar heberimizde;

YÖK'ten bir ilk! ilk kez 'Merkezi Yerleştirme' yapacak
22 Eylül 2016 Perşembe 18:15

Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı (YÖK) resmi web sitesi üzerinden skeri okul öğrencilerinin yerleştirilme işlemlerine ilişkin önemli bir duyuru yayımladı. YÖK tarafından yapılan bu açıklama sayesinde, askeri okul öğrencilerinin endişe ettikleri konularda cevaplanmış olacak.

669 sayılı KHK ile kapatılan askeri yükseköğretim kurumlarının öğrencileri (yaklaşık 7000 öğrenci) Türkiye'deki diğer yükseköğretim kurumlarına YÖK tarafından yerleştirilecek. YÖK, bu öğrencilerden halen tutuklu durumda bulunanların yerleştirilme işlemlerine ilişkin ilgili kurumlara bir yazı göndererek görüş sorulmasına da karar verdi. 

Öğrenciler tercihlerini, 22 - 26 Eylül 2016 tarihleri arasında YÖK’ün https://yoksis.yok.gov.tr/TS internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve e-devlet kapısı şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemi, 26 Eylül 2016 tarihinde saat 17:00'de sona erecektir. Öğrencilerin tercih işleminde e-devlet şifresi de isteneceğinden, bu öğrencilerin e-devlet şifrelerinin bulunması gerekmektedir.

Öğrenciler tercih sırasında yayımlanacak başvuru esaslarını da dikkate alarak alanlarında 30 tercih de bulunabilecekler.

Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarında aynı isimli önlisans programlarına yerleştirildiğinden, Hava Trafik Kontrol önlisans programlarındaki öğrenciler de Anadolu Üniversitesi Ulaştırma Meslek Yüksekokulu Hava Trafik Kontrol önlisans programına yerleştirildiğinden tercihde bulunmayacaklar.

Açıklama metni için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.