YGS'de 3 bölüme daha baraj geliyor

YÖK Başkanı Yekta Saraç, tıp, mühendislik, mimarlık ve hukuk fakültelerinin ardından eğitim, eczacılık, diş hekimliği fakülteleri için de baraj geleceğini açıkladı.

YGS'de 3 bölüme daha baraj geliyor
10 Mart 2016 Perşembe 14:29

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, Yükseköğretim Program Atlası'nın tanıtımında konuştu. Tıp, mühendislik, mimarlık ve hukuk fakültelerinin ardından eğitim, eczacılık, diş hekimliği fakülteleri için de baraj geleceğini belirten Saraç, açıklamasında: 

"YÖK olarak, yükseköğretim süreçlerinde kalitenin yükseltilmesi yönünde akademi camiasının ve tüm toplumun önünde dirayetli şekilde adımlar atıyoruz. Konuya ilişkin bir planımız ve programımız var. Hamdolsun programımıza, eylem planımıza uygun, adım adım ilerliyoruz. Yükseköğretimde girdi kalitesinin yükseltilmesi amacıyla son bir yıl içinde önemli kararlar aldık.

Tıp, Mühendislik, Mimarlık, Hukuk programlarına girişte 'taban başarı sırası şartı' getirdik. YGS Baraj puanını 140'tan 150'ye çıkardık. Başka programlar için de aynı istikamette karar almak üzere çalışmalarımız sürüyor.

Bir sonraki yıl için, bu yılki sınavlardan sonra Eğitim, Eczacılık, Diş Hekimliği fakülteleri için de başarı sırası şartı getirmeyi düşünüyoruz. Zira bu ülkede diplomanın pul olduğu bir dönem yaşanmasın istiyoruz. Elbette bu tedbirler girdi esaslıdır; süreç ve çıktı esaslı düzenlemeler de gereklidir ve bu yolda da adımlar atıyoruz, atmaya devam edeceğiz." ifadelerini kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.