Yeni müfredatta Evrim teorisyeni Darwin yok

Uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat bugün saat 11'de açıklandı. Yeni müfredat Eylül ayında başlayacak yeni eğitim-öğretim yılından itibaren hayata geçecek. Yeni müfredat ile ders içerikleri sadeleştirilecek.

Yeni müfredatta Evrim teorisyeni Darwin yok
13 Ocak 2017 Cuma 21:28

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredatı bugün saat 11'de açıkladı. Yeni müfredat Eylül ayında başlayacak yeni eğitim-öğretim yılından itibaren hayata geçecek. Yeni müfredat ile ders içerikleri sadeleştirilerek ve öğrencilere hayatlarını geliştirmede yardımcı olmayan gereksiz bilgiler verilmeyecek.

Bu konuya ilişkin Yılmaz, ''Eskiden öğrencilere ne kadar çok bilgi verirseniz o kadar eğitim amacının gerçekleştirildiği düşünülüyordu. Bizim amacımız öğrenciye çok bilgi vermek değil, verilen bilginin anlamlı olmasıdır. Eskiler anlatmıştır, kurbağanın sindirim sistemi mesela. Böyle şeyler olmayacak. Öğrenci için anlamlı olacak onun hayatını geliştirmesini sağlayacağız.'' şeklinde konuştu.

Taslak Öğretim Programları arasında Ortaöğretim Biyoloji Dersi Öğretim Programı dahilinde İngiliz biyolog Charles Darwin yer almıyor

9. Sınıf Ünite, Konu, Kazanım ve Açıklamaları Yaşam Bilimi Biyoloji ünitesi konu kazanım ve açıklamaları arasında “Biyoloji biliminin tarihsel gelişim süreci” başlığı altında biyoloji biliminin tarihsel gelişimine katkı sağlayan isimlerin çalışmaları hakkında bilgilere ver verileceği kaydediliyor.



Bu isimler arasında Aristo, İbn-i Heysem, İbn-i Sina, İbn-i Nefs, Robert Hooke, Carolus Linnaeus, Gregor Mendel, Mahmut Gazi Yaşargil, Ian Wilmut, Aziz Sancar gibi bilim insanları yer alırken Charles Darwin bu isimler arasında bulunmuyor.

“İnsan dahil tüm canlı türlerinin doğal seçilim yoluyla bir ya da birkaç ortak atadan evrildiğini” öne süren “evrim teorisi”ni ortaya atan İngiliz Biyolog Darwin, herhangi bir eğitim seviyesindeki ders kitaplarında biyoloji konuları arasında gösterilmiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.