Yeni Müfredat ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, yeni müfredat ile ilgili konuştu. 1 buçuk yıllık çalışmanın sonu geldiklerini ifade eden Durmuş, yeni müfredatın ne zaman kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı. İşte detaylar.

Yeni Müfredat ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?
21 Haziran 2017 Çarşamba 20:05

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, yeni müfredat ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni müfredatta yerli ve milli değerleri katmaya çalıştıklarını ifade eden Durmuş, yeni müfredatın ne zaman açıklanacağını söyledi. 

Çalışmaların 1,5 yıl önce başladığını ifade eden Alpaslan Durmuş, yeni müfredatın Bakan Yılmaz tarafından Ramazan Bayramı'nın ardından düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanacağını ifade etti.

Müfredat yenileme çalışmalarında bin 738 kişinin program geliştirme sürecine katkı verdiğini, askı sürecinde ise 184 bin 192 elektronik postanın kendilerine ulaştığını aktaran Alpaslan Durmuş, toplantılara 7 bin 742 öğretmen ve akademisyen, anketlere ise 100 bine yakın veli ve öğrencinin katıldığını söyledi.

Yeni müfredat sürecinde 72 program geliştirme toplantısı, 13 tanıtım ve tartışma toplantısı, 15 formatör eğitimi toplantısı yapıldığını dile getiren Durmuş, "Formatörlerimiz, kendi illerinde eylül ayında okulların açılacağı tarihe kadar müfredata ilişkin öğretmenlerimize eğitimler verilecek. 15 tane eğitici eğitimini tamamladık şimdiye kadar." bilgisini paylaştı.

2017-2018 eğitim öğretim yıllarında 1, 5 ve 9'uncu sınıflarda yenilenen müfredatlarla eğitim yapılacağını ifade eden Alpaslan Durmuş, bir sonraki eğitim öğretim yılında da tüm eğitim kurumlarında, tüm seviyelerde ve tüm derslerde yeni programlara geçileceğini kaydetti.

Yeni Kitaplar Eğitim ve Öğretim Yılına Yetişecek

Yeni eğitim öğretim dönemi için yeni ders kitapları ve öğretmenlere yardımcı olacak destek materyallerinin de tamamlandığını duyuran Durmuş, "Okulların açıldığı gün itibarıyla öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin masalarında yeni ders kitapları ve eğitim araçları ulaştırılmış olacak." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.