Yarın okullar tatil mi? 22 Aralık Perşembe kar tatili olan illerin listesi

22 Aralık Perşembe yarın okullar tatil mi? Yoğun kar yağışı yurdun çeşitli yerlerinde okullar tatil edildi. Hangi illerde okullar kar nedeniyle tatil edildi? Düzce, Bolu, Konya, Gaziantep, İstanbul, Hatay, Van ve Niğde'de okullar tatil olacak mı? 22 Aralık 2016 kar tatili olan iller listesine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yarın okullar tatil mi? 22 Aralık Perşembe kar tatili olan illerin listesi
22 Aralık 2016 Perşembe 00:15

Kar yağışı etkisini gösteriyor. Yoğun kar yağışı yurdun çeşitli yerlerinde okullar tatil edildi.​ Peki hangi illerde eğitime ara verilecek? Valilik ve İl MEM'lerden yapılan kar tatili açıklamaları haberimizde. İşte yarın 22 Aralık 2016 Perşembe günü tatil edilen iller;

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

''Yoğun kar yağışı nedeniyle; Onikişubatilçesi ve Dulkadiroğlu İlçesine bağlı tüm okullarımız 22/12/2016 perşembe günü birgün süreyle tatil edilmiştir.'' denildi.


KARAMAN

Karaman'da yoğun kar yağışı beklenmesi nedeniyle, bugün ve yarın okullarda eğitim öğretim yapılmayacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilde yoğun kar yağışı ve tipi beklenmesi nedeniyle, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, kent genelindeki tüm okullarda bugün (21 Aralık Çarşamba) öğleden sonra ve yarın (22 Aralık Perşembe) eğitime ara verildiği belirtildi.

MERSİN

Mersin'in Gülnar ilçesinde kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitime ara verilecek.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kadim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı dolayısıyla öğleden sonra okullarda eğitime ara verdiklerini söyledi.

Kadim, kar yağışının artması nedeniyle yarın da (22 Aralık Perşembe) ilçedeki ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullarda eğitim öğretim yapılmayacağını kaydetti.

GAZİANTEP

Gaziantep'te devam eden kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime yarın da ara verilirken kamu görevlisi malul ve engelliler de tatil süresince izinli sayılacak.

Gaziantep İl MEM'den yapılan yazılı açıklamada;

''Alınan meteorolojik uyarılar,   bölgemizde görülen kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle, ulaşımda da yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak ilimiz merkez ilçelerindeki (Şahinbey, Şehitkâmil, Oğuzeli)  22 Aralık 2016 Perşembe günü (yarın), resmi ve özel ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir.
 
Ayrıca taşımalı eğitim kapsamında olan il genelindeki bütün resmi ve özel öğretim kurumlarında da eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir.
 
Söz konusu karar ve 03.12.2002 tarih ve 58 Sayılı Başbakanlık Genelgeleri uyarınca, olumsuz hava şartları nedeniyle, kamu görevlisi malul ve engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır.
 
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personel de bir gün süre ile idari izinli sayılacaklardır.'' ifadelerine yer verildi.

KİLİS

Valilik tarafından alınan kararla kent genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime, 22 Aralık Perşembe günü kar yağışı nedeniyle ara verildi.

KONYA

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi;

"İlimiz Akören, Çumra, Ereğli, Hadim, Halkapınar ve Taşkent ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle 22 Aralık 2016 tarihinde ilk ve orta dereceli tüm okullarda 1 gün, Tuzlukçu ilçesinde ise, taşımalı eğitime tabi öğrencilere 22 Aralık 2016 tarihinde 1 gün tatil kararı alınmıştır."

Ayrıca Valilikten yapılan açıklamaya göre; hamile ve engelli kamu çalışanlarının da yarın idari izinli olacağı açıklandı.

ALANYA

Kar yağışı nedeniyle Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, aşırı kar yağışı nedeniyle Güzelbağ, Mahmutseydi, Dereköy, Kestel ve Tırılar mahallelerinde bulunan okulları 22 Aralık Perşembe günü, tatil etme kararı aldı.

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, "Öğrencilerin, velilerin ve servislerin etkilenmemesi için eğitime kar molası veriyoruz. Güzelbağ İlkokulu ve Ortaokulu, Mahmutseydi Hamdullah Emin Paşa İlkokulu ve Ortaokulu, Dereköy İlkokulu ve Ortaokulu, Kestel Akdeniz İlkokulu ve Ortaokulu ve Tırılar İlkokulu ve Ortaokulu, 22 Aralık Perşembe günü, bir günlüğüne tatil olacak" diye konuştu.

HATAY

YAYLADAĞI, HASSA, ALTINÖZÜ, BELEN ilçelerinin tamamı ,

DEFNE İLÇESİ Dursunlu, Döver, Sinanlı, Aknehir, Çınarlı, Toygarlı, Çökek, Özengili, Ballıöz mahalleleri,

SAMANDAĞ İlçesi Büyükoba, Seldiren, Ceylandere, Yeniköy,

ANTAKYA İlçesi Kuruyer, Yaylacık, Uzunalıç, Tahtaköprü, Avsuyu, Akcurun, Gökçeöz, Mansurlu, Karlısu, Kisecik, Gülderen, Oğlakören, Doğanköy, Tanışma, Bitiren, Karaali, Akhisar, Dikmece, Bozhöyük, Üzümdalı, Üçgedik, Açıkdere Mahalleleri ile

Bunların dıșında  tașımalı kapsamında olan tüm öğrencilere 22 Aralık 2016 Perşembe günü Eğitim Öğretime 1 Gün Süre ile ara verilmiştir.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cansu - 7 yıl önce
Ama Malatya da da çok yağdı sizce tatil olması gerekmez mi?