Yargıçlar Sendikası Kurulu Başkanı, başörtüsü iptalini istedi

Yargıçlar Sendikası Kurulu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ortaokul ve liseler ile çok programlı liselerde başörtüsü serbestliği getiren yönetmeliğin iptalini istedi.

Yargıçlar Sendikası Kurulu Başkanı, başörtüsü iptalini istedi
30 Ocak 2016 Cumartesi 10:55

2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik gözden geçirilmiş ve bu yönetmeliğin 3. ve 4. maddelerinde bir değişiklik yapılarak, 4. maddesinin birinci fıkrasının e bendinde yer alan 'baş açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlülükten kaldırılmıştı. 2014 yılında konuya ilişkin Bülent Arınç, "Bununla ortaöğretim kurumlarında başörtülü olarak eğitime devam etmek isteyen kız öğrenciler için bir zaruret, 30 Eylül'den sonraki demokratikleşme paketimizde bazı hususlar yerine getirildiği için, bugün böyle bir yönetmelik değişikliğinin de yapılması zarureti görülmüştür." açıklamasında bulunmuştu. 

Arınç, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının e bendinde yer alan 'başı açık' ibaresinin ve aynı bendin son cümlesinin yürürlükten kaldırılarak, ortaöğretim kurumlarında başörtüsünün serbest kalacağını açıklamıştı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 5. sınıftan itibaren isteyen öğrencilerin başörtüsü takabileceğini açıklamasında bulunmuştu.

Yargıçlar Sendikası Kurulu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, bu uygulamanın iptalini istedi. Eminağaoğlu ortaokul ve liseler ile çok programlı liselerde başörtüsü serbestliği getiren yönetmeliğin iptalini istedi.

Danıştay Başsavcılığı, ortaokul ve liseler ile çok programlı liselerde başörtüsü serbestliği getiren yönetmeliğin iptalini istedi.

8. Daire, yönetmeliğin iptal istemini önümüzdeki günlerde görüşecek. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelik 2014 yılında değiştirilerek lise ve ortaokul öğrencilerine başörtüsü serbestisinin önü açılmıştı.

Yargıçlar Sendikası Kurulu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, düzenlemeyi iptal istemiyle dava açtı. Konuya ilişkin görüşünü davaya bakan Danıştay 8. Dairesi'ne sunan Danıştay Başsavcılığı, ortaokul ve liseler ile çok programlı liselerde başörtüsü serbestliği getiren yönetmeliğin iptalini istedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İnançlarımızla ne derdin var. Be adam
Avatar
baba - 8 yıl önce
Her kez işini yapıyor