Türkiye'de eğitim için yurtdışından rekor başvuru

5 bin kişilik Türkiye'deki yabancı öğrenci kontenjanında eğitim görmek için 182 üniversiteden 155 bin kişi başvurdu.

Türkiye'de eğitim için yurtdışından rekor başvuru
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları tarafından Türkiye'de eğitim görecek 5 bin kişilik kontenjana 155 bin kişi başvuru yapıldı. Hürriyet'e konuşan kurum başkanı Kudret Bülbül bu yıl yapılan rekor başvuruları değerlendirdi.

YÖK tarafından sınavla seçilen ve Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında eğitim görecek burslu öğrenciler hakkında bilgi veren Bülbül, "insanlar akın akın ülkemizde Türkçe eğitim almak için geliyorlar" dedi. 

Konya ve Eskişehir gibi bir çok kentte çok sayıda yabancı öğrenci bulunduğunu aktaran Kudret Bülbül, ülkemizin bir eğitim üssü haline geldiğini söyledi. Bir kaç yıl öncesine kadar Türkiye'de Türkçe eğitime başvuru olup olmayacağının tartışıldığını, ancak Türkiye'ye gelmek için 182 ülkeden 155 bin öğrencinin başvurusunun bir rekor olduğunu belirtti.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.