Trafikte daha bilinçli nesiller gelecek

MEB, trafikte daha bilinçli nesil için kolları sıvadı. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, TÜSEKON ile yapılan işbirliği ile çocuklarda trafik bilincini ve trafik sorunlarını çözmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Trafikte daha bilinçli nesiller gelecek
09 Aralık 2016 Cuma 12:35

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜSEKON arasında yapılan yeni işbirliği çerçevesinde çocukların trafik bilincinin geliştirilmesi ve trafik sorunlarının en aza indirgenmesine yönelik çalışmalar başladı.

İmza protokolünde konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, TÜSEKON ile yapılan işbirliği ile çocukların etkili ve kalıcı öğrenmeye en açık oldukları dönemde onlara trafik bilincini aşılamayı ve bu sayede gelecek nesillerle trafik sorununu en aza indirgemeyi planladıklarını söyledi.

“Trafikte tek hata bütün doğruları götürebilir”

Şamlıoğlu konuşmasının devamında şunları söyledi: “Hepimizin bildiği gibi, trafik kazaları bu ülkenin en büyük sorunlarından biri. Yine malum olduğu üzere ülkemizde sunulan eğitim hizmetinden de Bakanlık olarak biz sorumluyuz. Bu noktada, trafik kazalarının en aza indirgenmesi için sürücü kurslarımızda verilen teorik ve uygulamalı direksiyon eğitimlerinin kalitesini arttırmakla başladığımız bu yolda, çok ciddi adımlar attık ve kararlı bir şekilde atmaya da devam ediyoruz. Direksiyon uygulama sınavlarımızda beceriye önem verdik, sıkı kurallar koyduk. Çünkü biz, sürücü kurslarımız aracılığıyla verdiğimiz bu eğitimlerde sürücü adaylarına, ‘trafikte tek hatanın bütün doğruları götürebileceğini’ aşılamaya çalışıyoruz.”

Çocuklar ebeveynlerinin hatalarını kontrol edecek

TUSEKON ile yapılan işbirliğiyle oldukça anlamlı bir çalışmayı daha başlattıklarını belirten Şamlıoğlu, “İmzalanan protokolle okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklarımıza kazandıracağımız trafik bilinci ve trafik adabı sayesinde gelecek nesillerimizi bir trafik kültürü etrafında şekillendirmeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımıza küçük yaşta yerleştireceğimiz bu bilinç, aynı zamanda onların ebeveynlerinin hatalarını kontrol etmelerini ve yapacakları uyarılarla onların da dikkatini çekmelerini sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından protokol, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu ve TÜSEKON Genel Başkanı İsmail Yılmaz tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol gereğince trafik adabına ilişkin paylaşımların yanı sıra trafik işaret ve levhaları, öğrenci servislerine binme ve inme, karşıdan karşıya geçme, emniyet kemeri takma, yaya yolu kullanma ve hız kurallarına ilişkin olarak öğrencilere eğitimler verilecek. Ayrıca çocukların edindikleri bilgileri aile bireyleriyle de paylaşması vurgulanacak. Çocuklara uygun içerik ve görsellerle de desteklenecek eğitimlere 1 Ocak 2017 itibarıyla başlanması planlanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.