TİKA'dan Kamerun'daki okula destek

TİKA'dan donanım desteği. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pursaklar Belediyesiyle kardeş belediye olan Kamerun'un Mfou bölgesindeki bir ilköğretim okuluna destekte bulundu.

TİKA'dan Kamerun'daki okula destek
20 Mart 2017 Pazartesi 13:11

TİKA'dan Kamerun'daki okula donanım desteği sağlandı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pursaklar Belediyesiyle kardeş belediye olan Kamerun'un Mfou bölgesindeki bir ilköğretim okuluna donanım desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Kamerun'un başkenti Yaounde'deki Mfou ve Ankara'daki Pursaklar belediyelerinin kardeş belediye ilan edilmesinin ardından TİKA, Mfou İlköğretim Okulu'ndaki iki dersliğin ve ortak kullanım alanının inşaatını tamamlayarak sınıfların donanımını sağladığı belirtildi.

Kamerun'da 1951'de kurulan okulun inşaat ve donanım çalışmaları kapsamında Mfou'daki çocukların eğitim şartları iyileştirilerek kardeş belediye olgusu ve iki ülke arasındaki dostluk pekiştirildi.

TİKA'nın açtığı iki sınıfla toplamda beş sınıfa kavuşan ve 6 öğretmenin bulunduğu okulda, 150 öğrenci öğrenim görüyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.