Teog Boş Kontenjanlar 2016 - Teog nakil başvuruları başladı

Boş kontenjanlar belli oldu mu? TEOG Yerleştirmeye Esapa Puan Nakil işlemleri başladı. Yerleştiği okuldan farklı bir okula geçmek isteyen öğrenciler nakil başvurusu yapabilecek. Peki TEOG boş kontenjanlar belli oldu. Nakil başvurusunu kimler yapabilecek? TEOG nakil başvuru işlemleri boş kontenjanlar ile ilgili detaylar haberimizde.

Teog Boş Kontenjanlar 2016 - Teog nakil başvuruları başladı
15 Ağustos 2016 Pazartesi 11:10

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçis (TEOG) tercih yerleştirme sonuçları geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. İstedikleri okullara yerleşemeyen binlerce öğrenci için TEOG Nakil İşlemleri ise bugünden itibaren başladı. Tercih yaptığı halde okula yerleşemeyen, yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler  TEOG nakil uygulamasını gerçekleştirecek. Peki TEOG nakil işlemlerini kimler yapabilir? Boş Kontenjanlar ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Yerleştiği okulu beğenmeyen, üst tercihine gitmek isteyen ve açık liseye yerleştirilen öğrenciler, üç kez düzenlenecek nakil uygulamasına katılacak. Her nakil döneminde üç okul tercih hakkı olacak.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) yerleştirmelerinin ardından bu kez de yerleştikleri okullardan daha üst tercihlerine gitmek isteyen, açık liseye kaydedilen ya da özel okula kayıt yaptıran ama devlet lisesi isteyenler için nakil uygulaması başlıyor.

TEOG Nakil işlemlerini hangi öğrenciler yapabilecek?

TEOG'da nakil uygulamasına 4 farklı grupta öğrenci katılıyor. Birinci grup öğrenciler; 25 okuldan oluşan tercih listesindeki okullardan birine yerleşenler ve üst tercihlerindeki okullara geçmek isteyenler olacak.

İkinci grup, tercih listesindeki okullara yerleşemeyen ve kayıtları otomatikman açık liseye yapılanlar,

Üçüncü grup, TEOG yerleştirmeleri için hiç tercih yapmamış, bu yüzden de otomatik olarak açık liseye yerleştirenler,

Dördüncü grup ise özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler olacak.

TEOG Nakil İşlemleri nasıl yapılacak?

Yeniden tercih yapacak öğrenciler için TEOG nakil başvuruları başladı. İstediği kuruma yerleşemeyen öğrenciler TEOG nakil işlemini gerçekleştirecek. Nakil işlemleri 3 kez uygulanacak. İlk uygulama 15-19 Ağustos 2016 tarihlerinde, ikincisi 22-26 Ağustos, üçüncüsü ise 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yapılacak.  

Ayrıca  5-8 Eylül 2016 tarihlerinde açık lise öğrencilerinin katılacağı il ve ilçe komisyonları tarafından gerçekleştirilecek bir nakil uygulaması gerçekleşecek.

Tercih yapmak isteyen öğrencilerin 3 okul tercih hakkı bulunuyor. 3 dönem olarak yapılacak nakil başvurularında öğrenciler isterlerse her dönem 3 tercih yapabilecekler. Tercih işlemlerinın onaylatılması halinde öğrencilerin bunu okul yönetimine bildirmesi gerekiyor. 

E-Okul üzerinden yapılacak tercihler sonrasında tercihlerin geçerli sayılabilrmesi için öğrencilerin okullara onaylatması gerekiyor.  Aksi halde tercih işleminiz geçersiz oluyor.

Tercih işlemleri sonrasında tercih yapan öğrenciler herhangi bir okula yerleşmezse yerleştiği okulda kalacak. Yani İlk yerleştirmede yerleştirildiğiniz okuldan kaydınız silinmez. Ancak bir başka okula yerleşirseniz kaydınız o okula geçecek.


Peki Boş Kalan Kontejanlar İçin İşlemler Ne Zaman Yapılacak?

15 Ağustos 2016 :           Boş kontenjan ilanı
15-19 Ağustos 2016 :      1. Nakil Dönemi
19 Ağustos 2016 :            1. Nakil Sonuçları
22-26 Ağustos 2016 :       2. Nakil Dönemi
26 Ağustos 2016 :            2. Nakil sonuçları
29 Ağustos-2 Eylül 2016 :   3. Nakil Dönemi
2 Eylül 2016 :                      3. Nakil sonuçları

2016 Boş Kontenjanları görmek için TIKLAYINIZ

TEOG Nakil Başvurusu için TIKLAYINIZ

TEOG Nakil Başvuruları Tercih Listeleri için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.