"Sosyal" öğrenciye ek puan geliyor

TEOG'ta sosyal ve sanatsal faaliyetlerle uğraşan öğrenciye ek puan verilmesi için çalışma başlatıldı. TEOG spor ve sanat puanı ile birlikte hesaplanacak.

"Sosyal" öğrenciye ek puan geliyor
30 Kasım 2015 Pazartesi 09:34

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bir çalışma ile spor ve sanat dallarından biriyle uğraşan öğrencilerin teşvik edilmesi için çalışılacak. Bu kapsamda ilk olarak TEOG sınav sonuçlarında bu alanlarda faaliyet yürüten öğrencilere ek puan verilmesi gündeme geldi.

Anadolu Ajansı'na konuyla ilgili röportaj veren Müsteşar Yusuf Tekin spor ve sanat dallarında çalışma yürüten öğrencilere ek puan verilmesi için çalıştıklarını belirtti. 

Tekin ülke genelinde 55 spor ve 73 güzel sanatlar lisesi bulunduğunu hatırlattı. MEB tarafından yapılacak teşvik faaliyetleri kapsamında öncelikle bu liselerin sayısı arttırılacak. Daha sonra Spor Bakanlığı ile ortak yürütülecek bir çalışmayla basketbol, voleybol ya da kış sporları gibi spesifik spor dalları üzerine liseler açılacak. Tiyatro, sinema ve müzik için de benzer çalışmaların yürütüldüğünü belirten Tekin, konuyla ilgili bazı sanatçılarla ve Türkiye Futbol Federasyonu ile de görüşmelere başladıklarını söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tercan - 8 yıl önce
harika olur. ev okul spor alanı üçgeni.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Son yılların en önemli gelişmesi olur.