Şehit ve gazi çocuklarına ücretsiz kaydeden özel okullara ilave kontenjan

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şehit ve gazi çocuklarını ücretsiz kaydeden özel okullara ilave kontenjan imkanı sağlayacak.

Şehit ve gazi çocuklarına ücretsiz kaydeden özel okullara ilave kontenjan
09 Ekim 2016 Pazar 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sayfasından şehit ve gazi çocuklarını ücretsiz kaydeden özel okullara ilave kontenjan düzenlemesi yapıldığını açıkladı.

Bakanlığın yeni düzenlemesine göre özel okulların Özel Öğretim Kurumları Kanunu´nda yer alan 3 oranında ücretsiz öğrenci okutma zorunluluğunu geçmemek şartı ile şehit ve gazi çocuklarına ilave kontenjan imkanı sunacak. 

MEB'in yaptığı açıklama:

"Özel okulların, Özel Öğretim Kurumları Kanunu´na göre yüzde 3 oranında ücretsiz öğrenci okutma zorunluluğu bulunuyor. Bu kapsamda özel okullar, okutmak zorunda oldukları yüzde 3 ücretsiz öğrenci kontenjanını aşmamak üzere kayıt aldıkları her bir şehit ve gazi çocuğu için toplam kontenjanlarına ilave kontenjan alabilecekler.

Bu düzenleme ile toplam kontenjanları dolan özel okulların da şehit ve gazi çocuklarını kayıt alabilmesine imkân sağlanacak."
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.