Özel okullarda 1 milyondan fazla öğrenci eğitim görüyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Türkiye'de özel sektörün eğitimdeki payının arttığını söyledi.

Özel okullarda 1 milyondan fazla öğrenci eğitim görüyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuştu. Avcı Türkiye'deki özel okulların sayısında muazzam bir artış olduğunu vurgulayarak özel okulda eğitim gören öğrencilerin sayısının da arttığını söyledi. Geçen yıldan bu yıla özel okul öğrenci sayısının yüzde 40 arttığını söyleyen Avcı, son rakamların da 1 milyonun üstüne olduğunu söyledi.

OECD ortalamasında özel okulların seviyesinin toplam eğitim kurumları içinde yüzde 15 olduğunu söyleyen Avcı, Türkiye'de bu oranın yüzde 5 seviyesine ulaştığını söyledi. Geçen yıllarda yüzde 1 civarında olan özel okulda okuyan öğrenci sayısında muazzam bir artış yaşandığını söyleyen Avcı, kamudan özele geçerek burada eğitim gören öğrencilerin toplam eğitim kapasitesini arttırdığını da söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı konuşmasında şu ifadelere de yer verdi. "Toplam şu anda 393 bin 985 öğrencimiz devlet teşviki de alarak özel okullarda okuyor. Geçen yıla göre bu yıl özel okullarda öğrenci sayımız yüzde 40 arttı. Çok büyük bir yükseliş var. Geçen yıl 778 bin 235 öğrencimiz özel okulda okuyordu. Bu yıl 1 milyon 95 bin 747. Şimdi bazıları 'Siz, zaten özel okullara gönderecek velilere ayrıca destek veriyorsunuz' diyor. Hayır. Rakamlar ortada. Birçok veli destekle çocuğunu özel okula gönderebilir hale geldi. Bu orta gelir grubundaki insanlarımız için çok yararlı. Ayrıca her özel okulun yasa gereği yüzde 3 oranında burslu öğrenci okutma zorunluluğu var."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.