Ortak Sınavlar e-Kılavuzu yayımlandı

MEB, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselere geçiş için 8'inci sınıfları gireceği ortak sınavlara ilişkin e-kılavuzu yayımladı.

Ortak Sınavlar e-Kılavuzu yayımlandı
07 Ekim 2016 Cuma 19:05

MEB, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselere geçiş için 8'inci sınıfları gireceği ortak sınavlara ilişkin e-kılavuzu yayımladı.

Kılavuza göre, birinci dönem ortak sınavlar 23 ve 24 Kasım 2016'da  mazeret sınavları 17 ve 18 Aralık 2016'da, ikinci dönem ortak sınavları ise 26 ve 27 Nisan 2017'de, mazeret sınavları da 20 ve 21 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek.

Ortaokulların 8’inci sınıflarında Türkçe, matematik,fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden, iki yazılısı olan derslerin birincisi, üç yazılısı olan derslerin ikincisi olmak üzere, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce her dönem ortak sınavlar yapılacaktır.

Öğrenciler birinci gün oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci gün oturumunda fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri yazılılarına girecek. Ortak sınavlar, saat 09.00, 10.10, 11.20'de başlayacak ve aynı anda yapılacak. Öğrencilere her yazılıda 20 soru için 40 dakika cevaplama süresi verilecek. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek.

KILAVUZU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.