Okulların Kişisel Gelişime Katkısı Ne Ölçüdedir?

Çocukların gelişimi şüphesiz her aile için büyük önem taşır. Peki okullar çocukların gelişine etki ediyor mu? Ailenin çocukların gelişimi için görevleri ve yapması gerekenler nelerdir? Kişisel gelişim ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Okulların Kişisel Gelişime Katkısı Ne Ölçüdedir?
14 Şubat 2017 Salı 22:55

            Her bir insan hayat da, toplum da, kendine mahsus güzel bir yer edinmek ister. Bunun içinse bizim bilgilerimiz, hayata karşı direncimiz, başarılarımız kendini göstermektedir. Ülkemizde okul bilgi ocağı gibi bilinir. Okulu iyi notlarla bitirirse çocuğum iyi bir yer edinir kendine. Sizde böyle düşünüyorsanız, ne yazık ki yanlış düşünmüş oluyorsunuz. O devir geçti, arkadaşlar. Artık yeni devirde çocuğunuzu hayata siz kendi tecrübelerinizle hazırlamalısınız.
 
 Okulların kişisel gelişime katkısı ne ölçüdedir?
 
            Çocuğunuz zamanının çok hissesini okulda geçirir. Ama orada öğrendiği bilgiler onu hayatında hiç kollamayacak. Tesadüf değildir ki, başarılı insanların çok fazlası okullarını yarıda bırakıp, gitmiştirler. Bir insan, bir çocuk özgüvenli, kendine güvenen, güçlü bir psikoloji ile büyütülmelidir. Çocuk kendini önemli biri gibi canlandırmalı, gelecekte önemli bir yer sahibi gibi hayal etmelidir. Ve yazıklar olsun ki, okullarda şu kanunları yerine getirmiyorlar. Çocuklara bir eşya gibi davranıyorlar. Okulların bu yönde etkisinin zayıf olduğunu anlaya bildik.
 
 Peki kendimiz çocuklarımızın kişisel gelişimini nasıl etkileriz?
 
            Çocuğunuza öyle davranın ki, o kendini gerekli, önemli biri gibi canlandırsın. Ve kendi üzerine düşen işleri saygı ile yapmayı öğrensin. Çocuğunuzla arkadaşınız gibi davranın, ona kendini anlatmaya, düşüncelerini söylemeye izin verin. Bırakın bir büyük gibi davransın. Bu yönden başka çocuğunuzda kitaplara ve filmlere karşı sevgi oluşturun. Kitap okusun, film izlesin hayatı iç yüzünü filmlerde, kitaplarda görsün ve kendini zorluklara karşı korusun, kollasın ve hazır bilsin. Kişisel gelişim kitapları hediye edin, kitabı okuduktan sonra da kitaptan hangi sonucu çıkardığını sorun. Romanların ve ya film kahramanının yerinde olursa hansı karara gelirdi? Ne yapardı? Şu sorunun zorundan nasıl gelirdi? Bu soruları sormakla çocuğunuzun düşünce kapasitesini arttırın ve zorluklara karşı savaş için hazır tutun.
 
            Bunlardan ilave ona gelecekte "ne iş yapacağını, vatana millete nasıl hayırlı olacağını, ne kadar para kazanacağını? Kazandığı paranı ne yapacağını? "sorun. Böyle yapmakla ile siz çocuğunuzu gelecekle bağlı düşünmeye tahril etmiş olacaksınız. Şu da onun gelecek iş hayatını, aşk hayatını çok iyi yönde etkiler. Kitap okutmayı, film izletmeyi, arkadaşınız gibi davranmayı sakın ve sakın unutmayın.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.