Okul sütü ders zili ile birlikte dağıtıldı

2011 yılında okullarda daha sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla başlayan okul sütü dağıtımı uygulaması tüm hızıyla devam ediyor. 2. dönemin başlamasıyla birlikte okul sütü de öğrencilere dağıtılacak.

Okul sütü ders zili ile birlikte dağıtıldı
08 Şubat 2016 Pazartesi 15:00

2015 2016 Eğitim Öğretim Yılının ikinci yarısı 8 Şubat Pazartesi itibariyle başladı. Yaklaşık 6 milyon ilkokul ve anaokulu öğrencisi öğrenci ders zilinin çalmasıyla birlikte ders başı yaptı. Öğrencilerin ders başı yapmasıyla birliket okul sütü uygulamasına da yeniden başlandı. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi arsında gerçekleştirilen protokol ile bu dönem boyunca öğrencilere, her hafta pazaretsi, çarşamba ve cuma günleri yani haftada 3 gün okul sütü dağıtılacak. Dağıtılacak okul sütü 200 ml.'lik ambalajlı kutularda, yağlı, sade ve UHT içme sütü olacak. 

Bu dönem uygulanacak okul sütü uygulamasından resmi ve özel anaokulları, uygulama sınıfları ve ilk okul öğrencileri faydalanacak.

Süte karşı hassasiyeti olan, rahatsız olan öğrenciler tekrar belirlenip o öğrencilere süt dağıtılmayacak. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Programı kapsamında, öğrencilere, süt içme alışkanlığı kazandırmak ve dengeli beslenme suretiyle sağlıklı gelişmelerini sağlamak amaçlanıyor.

 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında öğrencilere haftada 3 gün olmak üzere toplam 48 günde yaklaşık 290 milyon kutu sütün dağıtılması planlanıyor.

Okul Sütü Programı ile ilgili iş ve işlemler anlık olarak Okul Sütü Modülü üzerinden takip edilecek.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.