Okul öncesi eğitimde e-okul dönemi

54 ay ve üzeri okul öncesi çağındaki çocuklar, e-okul sistemi üzerinden okula otomatik kaydedilecek.

Okul öncesi eğitimde e-okul dönemi
28 Mart 2017 Salı 17:25

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2017-2019 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program'da okul öncesi eğitimin 2019'a kadar zorunlu hale getirilmesine ilişkin illere yazı gönderildi.

2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren 54 ay ve üzeri okul öncesi çağındaki çocuklar, e-okul sistemi üzerinden otomatik olarak okula kaydedilecek, böylece zorunlu eğitim kapsamına alınması planlanan bu yaşlardaki bütün çocukların takibi yapılabilecek.

MEB, bu doğrultuda her çocuğun en az bir yıl okul öncesi eğitim almış olarak ilkokula başlamasını hedefliyor.

Zorunlu eğitime geçiş ile Eylül sonu itibarıyla 54 ayını tamamlamış, bir sonraki yıl ilkokula başlayacak bütün çocukların okul öncesi eğitimden faydalanması için gerekli çalışmalar başlatıldı.

Bu kapsamda, ilgili yazı ile mevzuat gereği 81 ilde ilkokul birinci sınıf ile okul öncesi eğitim kurumlarına kaydı yaptırılacak çocukların, e-okul sisteminde kaydolacakları okulların belirlenmesi istendi.

Bakanlık, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden edindiği verileri, e-okul sistemine alarak bir yerleşim yerindeki 54 ay ve üzeri çocukların listesini de il ve ilçelere iletti.

Okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda olduğu gibi belli şartlara bağlanmış nakil sınırlaması bulunmuyor. Herhangi bir okulun kaydına alınan çocuk, velisinin isteği ile boş kontenjan olması durumunda istediği başka bir okula nakil olabiliyor.

Her ilçe milli eğitim ve okul müdürlüğü, kendi okullarıyla ilişkilendirilmiş bütün çocukların herhangi bir okula kesin kayıt yaptırıp yaptırmadığını, buraya devam edip etmediğini takip edebilecek, gerekli önlemleri alabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.