Öğretmen Akademileri Geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu "Harp akademisi, polis akademisi gibi öğretmen akademisi kuracağız " dedi.

Öğretmen Akademileri Geliyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Seçimler ve sonrasını değerlendirdiği bir televizyon programına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu çeşitli sorulara cevap verdi. Öğretmenlerin yetiştirilmesi ve atamalarıyla ilgili açıklamalar yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu öğretmenliğin en önemli meslekler arasında olduğunu belirterek sözlerine başladı. 

Öğretmenleri, özellikle ilkokul öğretmenlerini çok önemsediğini söyleyen Davutoğlu, bu kapsamda eğitimdeki nitelik ve nicelikleri gözden geçireceklerini söyledi. Eğitim kurumlarındaki eksiklikler kadar öğretmenlerin kalifiye olmalarına da önem verdiklerini söyleyen Davutoğlu yeni öğretmenlerin öğretmen akademisinden mezun olacaklarını belirtti.

Eğitim fakültlerinden mezun olanların doğrudan iş bulma umudu taşıdığını aktaran Davutoğlu eğitimdeki nicelik ve niteliklerin bu umudu karşılayamadığını söyledi. bu kapsamda bir öğretmen akademisi kurmak ve ihtiyaç kadar öğretmen yetiştirmek gibi bir niyetleri olduğunu belirten Başbakan bunun için çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.