Öğrenciye 'şişirilmiş not' veren özel okullara para cezası

​Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin başarı durumunu etkileyen şişirilmiş notların önüne geçmek için özel okullara para cezası verilecek. Bu durum tekrar edilirse iş yeri açma ve çalışma ruhsatları da iptal edilebilecek.

Öğrenciye 'şişirilmiş not' veren özel okullara para cezası
15 Ocak 2017 Pazar 17:33

​Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerine 'şişirilmiş not' veren özel okullar için verilecek para cezası tekrar etmesi halinde 5 kat arttıracak. Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'ine yönelik açıklamalarda bulunan MEB yetkilileri, özel okullardaki sınavlarda öğrencilere gerçek dışı not verilmesinin başarı durumunu etkilediğine vurgu yaptı.

Öğrencilere verilen haksız notların tespit edilmesi halinde 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 7'nci maddesi uygulamaya geçirilecek. İlk kez tespit edildiğinde brüt asgari ücretin 5 katı idari para cezası verilecek. Tekrar etmesi durumunda ise para cezası 5 katına çıkarılarak uygulanacak.

Şişirilmiş notlar için açıklama yapan bakanlık yetkilileri "Bakanlık tarafından yapılan inceleme ve denetimlerde gerçek dışı not verdiği üçüncü kez tespit edilen özel okulların kurum açma izinleri ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatları iptal edilecek." diyerek bilgilendirmede bulundu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.