Öğrenciler destekleme ve yetiştirme kurslarından memnun

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), ortaokul ve lise öğrencileri ile lise mezunlarına yönelik destekleme ve yetiştirme kursları 50 milyon kez indirildi ve öğrencilerden tam not aldı.

Öğrenciler destekleme ve yetiştirme kurslarından memnun
05 Mart 2016 Cumartesi 11:52

Milli Eğitim Bakanlığın 252 bin 307 ortaokul ve lise öğrencisinin katılımıyla yaptığı ankette, öğrencilerin yüzde 93'ü "kursların ücretsiz olmasından", yüzde 91'i de "kendi okullarında kursa gitmekten" memnun olduğunu belirtti.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin, 3 Ekim’den beri okullarda destekleme ve yetiştirme kursları düzenlediklerini ve birinci dönem 22 bin 272 kursta 4 milyon 307 bin 547 öğrenci ve lise mezunu, ikinci dönem ise 22 bin 32 kursta 4 milyon 41 bin 467 öğrenci ve mezunun başvuru yaptığını belitti.

Bayram Çetin, sisteme kaydolmayıp doğrudan okullardan onay alarak kurslara giden öğrenciler ile sayının 5 milyona ulaştığını, sayının ilk yıl için büyük bir rakam olduğunu ve tüm öğrencilerin yaklaşık 3’te birini oluşturduğunu söyledi. Özel okula dönüşümü sürecinde dershanelerin öğrenci ve velilerde endişeye neden olduğunu ve kursların bu endişeyi giderdiğini belirtti.

Öğrencilerin test ihtiyacının karşılanması için yaklaşık 40 bin soruluk kazanım kavrama testleri de hazırladıklarını dile getiren Çetin, "Kazanım kavrama testlerine rekor bir ilgi oldu. 50 milyon indirme sayısına ulaştık. Toplam öğrenci sayımızın 3 katı bir indirme gerçekleşti" diye konuştu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Hayırlı olur inşallah.
Avatar
ücretli gidilen kursun verimini vermemektedir. - 8 yıl önce
Bedava sirke baldan tatlıdır. Ancak bal tadı vermez.Kursların ücretsiz oluşu tabiki Hoşça bir durum ama
Avatar
irfan - 8 yıl önce
Bir arkadaşım beleş bomba midemde patlasın derdi. Ücretsiz kurs beleş bomba hesabı. Öğrenciler ücretsiz kursa değer vermemektedir.