OECD’den Öğrencilere : ‘ Kim Öğretmen Olmak İster ? ’

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), ‘Kim Öğretmen Olmak İster’ başlığında bir rapor yayımladı. Raporda, 41 ülkede 15 yaşındaki öğrencilerin öğretmenlikle ilgili görüşleri değerlendirildi ve Türkiye'deki öğrencilerin yüzde 25'inin öğretmenlikle ilgili kariyer planlandığı belirtildi.

OECD’den Öğrencilere : ‘ Kim Öğretmen Olmak İster ? ’
13 Aralık 2015 Pazar 21:15

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), dünyanın 41 ülkesinde yaptığı araştırmayı yayımladı. Ülkelerde bulunan 15 yaşındaki öğrencilerin öğretmenlik mesleğine bakışlarını değerlendiren OECD, mini bir rapor yayımladı.

Yayımlanan raporda birinci sırayı Türkiye aldı. Rapora göre Türkiye'deki öğrencilerin yüzde 25'i öğretmenlikle ilgili bir kariyer planlıyor. Dünya'da yüzde olarak Türkiye'den sonra gelen ülke, yüzde 15 ile Güney Kore, 3. ülke ise yüzde 12.1 ile Endonezya oldu. Raporda, Asya ve Latin Amerika ülkelerinde bulunan 
15 yaşındaki öğrencilerin, Avrupa'da yaşayan öğrencilere oranla öğretmenlik ile ilgili kariyere daha sıcak baktığı belirtiliyor.

Ayrıca raporda kız öğrencilerin erkek öğrencilere oranla öğretmenlik kariyerine daha sıcak baktığı, hırslı olan öğrencilerin ise öğretmenlik kariyerine uzak baktığı belirtiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Öğrencilerin öğretmenlerini sevdiğinin göstergelerinden birisi olabilir.