Milli Eğitim'de reform: 5'inci sınıflarda sadece 2 ders okutulacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarfından yapılan yeni düzenlemeyle 5'inci sınıflarda sadece 2 ders okutulmasına karar verildi. Bundan sonra 5'inci sınıflarda yalnızca Türkçe ve yabancı dil eğitimi verilecek.

Milli Eğitim'de reform: 5'inci sınıflarda sadece 2 ders okutulacak!
06 Ekim 2016 Perşembe 09:09

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan reform paketine göre 5'inci sınıfta öğrencilere sadece 2 ders verilecek. Buna göre 5'nci sınıflarda sadece Türkçe ve yabancı dil eğitimi verilecek.

MEB yaklaşık 3 yıldır, ortaokula geçişte bir yılın hazırlık sınıfı olması için çalışmalar yapıyordu. Çalışmalarında sona gelen Bakanlık, 5’inci sınıfta öğrencilere sadece Türkçe ve yabancı dil eğitimi verecek.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, önceki gün açıkladığı reform paketinin ayrıntıları netleşti. MEB, tam gün eğitim, okul öncesi eğitimin zorunlu olması ve 5’inci sınıfta zorunlu yabancı dil hedefleri kapsamında çalışmalarına hız verdi. 

Yapılan düzenlemeler kapsamında;

- 4+4+4 eğitim sisteminde 5’inci sınıfta öğrencilere sadece Türkçe ve yabancı dil eğitimi verilecek. Yani Türkçe-İngilizce, Türkçe-Fransızca, Türkçe-Almanca, Türkçe-Arapça gibi dersler yer alacak.

- Yabancı dil dersleri, ikinci sınıftan sonra zorunlu seçmeli dersler olan İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapçadan oluşacak. 

- 5'inci sınıfta okutulması gereken diğer konular, 4’üncü ve 6’ncı sınıf müfredatına entegre edilecek. 

- Yabancı dilde öğretmen açığının kapatılması için ise İngilizcenin yanı sıra Almanca, Fransızca ve Arapça branşlarında atama yapılacak.

- Okul öncesi zorunlu eğitim sistemi önce prefabrik sınıflarda pilot çalışmayla denenecek. 

- Tekli eğitimde ders saat 09.00'da başlayacak, akşam 16.00'da sona erecek. 

MEB, 2,5 yıldır üzerinde çalıştığı yabancı dil projesini hayata geçirecek. MEB, bu çerçevede okullarda yabancı dil eğitiminin kalitesini artırmayı hedefliyor. 

YABANCI DİL ÖĞRETMENİ ATAMASI ARTIRILACAK

İlkokul ikinci sınıfta başlayan İngilizce dersi programı devam edecek. Her yıl yaklaşık bin 500 yabancı dil öğretmeni atayan MEB, bu sayıyı artıracak. İngilizce'nin yanı sıra Almanca, Fransızca ve Arapça gibi dillerde de öğretmen kontenjanı artırılacak. MEB, tekli eğitime geçilmesi kapsamında 3 bin yeni okul yapmayı hedefliyor. Her sınıf mevcudunu 30 öğrenci olarak planlayan MEB, okul giriş çıkış saatlerini de belirledi. Buna göre yeni sistemde öğrenciler sabah 09.00'da ders başı yapacak. Akşam 16.00'da dersler sona erecek. Yapılacak müfredat çalışmalarıyla ders sayısı azaltılacak ama ders yoğunluğu artırılacak.

MEB, okul öncesi zorunlu eğitime pilot uygulama ile başlayacak. Belirlenecek illerde okulların içine veya bahçesine prefabrik, betonarme ya da konteyner anaokulları yapılacak ve burada eğitim verilmeye başlanacak. Pilot uygulamanın başarılı olması halinde sistem Türkiye geneline yaygınlaştırılacak.


Etiketler; #milli eğitim
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.