Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye´nin ilk tematik meslek lisesini ziyaret etti

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye´nin ilk tematik meslek lisesi olarak açılan “Aksu Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi“ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye´nin ilk tematik meslek lisesini ziyaret etti
25 Ekim 2016 Salı 22:12

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitimden Üretime Sektörle İş birliği" temasıyla düzenlenen 2. Eğitim Kongresi kapsamında geldiği Antalya´da bazı ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Türkiye´nin ilk tematik meslek lisesi "Aksu Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi"ni ziyaret eden Yılmaz, okul yönetiminden bilgi aldı.
 
İki sınıfı gezen ve burada öğrencilerle sohbet eden Yılmaz, okulu seçme nedenini sorduğu ve "Uçaklara ilgi duyduğu ve bu araçları sevdiği" yanıtını aldığı kız öğrenciyi tebrik etti.
 
Okul müdürü Haldun Çevik, okulun, Türkiye´nin ilk tematik lisesi niteliğiyle bu yıl eğitime başladığını ve 5 şubede 170 öğrencisinin bulunduğunu anlattı. Alanında en iyi mesleki ve teknik anadolu lisesi olmak istediklerini ve başarılı uçak teknisyenleri yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Çevik, TEOG puanıyla öğrenci aldıklarını kaydetti.
 
Okulun öğretmenleri ile de bir araya gelen ve bir süre sohbet eden Yılmaz, Türkiye´nin eğitim konusunda çok yol katettiğini ve daha iyiye gitmek istediğini dile getirdi. Bakan Yılmaz, okul çıkışında kendisini uğurlayan öğrencilerden Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş´un hayat hikayelerini bilip öğrenmelerini istedi.
 
Yılmaz´ın ziyaretinde, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay da bulundu. Daha sonra Bakan Yılmaz ve beraberindekiler Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin´i makamında ziyaret etti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.