MEB´den sürücülere "saygı" eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığınca, trafik güvenliği ve trafikte temel değerlere dikkat çekmek için sürücülere, özel motorlu taşıt sürücü kursları vasıtasıyla eğitim verilecek.

MEB´den sürücülere "saygı" eğitimi
20 Şubat 2017 Pazartesi 20:55

Millî Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu arasında protokol imzalandı.
 
MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, protokol ile karayolu trafik güvenliğinin sağlanması, bireylerin trafik sorununa karşı duyarlılıklarının artırılması ve toplumsal farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını bildirdi.
 
Eğitimlerin özel motorlu taşıt sürücü kursları vasıtasıyla verileceğini ifade eden Şamlıoğlu, Türkiye´deki trafik kazalarının yüzde 88´inin sürücülerin hatalı davranışlarından kaynaklandığını vurguladı.
 
Şamlıoğlu; bakanlık olarak bu hatalı davranışların ve trafik kazalarının en aza indirgenmesi için 2016 yılının ocak ayında özel motorlu taşıt sürücü kursları müfredatına zorunlu trafik adabı dersini eklediklerini hatırlatarak, "Bu derste kursiyerlerimize; trafikte temel değerlerin yanı sıra, sorumluluk, yardımlaşma nezaket ve saygı, feragat ve fedakarlık, sabır, empati, diğergamlık, öfke yönetimi, beden dili, trafikte hak ihlalleri ve trafikte diğerlerinin sürücü davranışlarına etkisi gibi başlıklar altında bir davranış biçimi, bir trafik kültürü aşılamaya çalıştık. Şimdi ise paydaşlarımızla birlikte sürücüler öncelikli olmak üzere tüm yol kullanıcılarına bu trafik adabı eğitimini vermeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Bu kapsamda yürütülecek çalışmaların önemine ve trafik kazalarından kaynaklı ölümlerin başlıca sebeplerine dikkati çeken Şamlıoğlu, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu tarafından 2017´nin "Trafikte Saygı ve Araç Kullanırken Cep Telefonu Kullanımı ile Mücadele" yılı ilan edildiğini ve eğitimlerin bu mücadeleye de katkı sunacağını aktardı.
 
Sürücü belgesi sınıflarında yapılan değişiklikler nedeniyle sürücü bilgilerinin güncellenmesinin de bu eğitimler kapsamında paylaşılacağını ifade eden Şamlıoğlu, eğitim programının içeriği ve materyal geliştirme çalışmalarına başladıklarını, çeşitli zamanlarda billboard, afiş, el ilanı ve broşür gibi tanıtım araçları ile oldukça geniş bir kitleye ulaşmayı hedeflediklerini, protokolün yürütülmesi için ayrıca il ve ilçelerde yürütme kurulları oluşturarak eğitime katılan sürücülere sertifika düzenleneceğini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.