MEB ve Diyanet, EBA için işbirliği yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" ile Diyanet'in tüm yazılı ve görsel yayınları, MEB'in sosyal eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) dahil edildi.

MEB ve Diyanet, EBA için işbirliği yaptı
24 Mart 2016 Perşembe 15:01

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı "Eğitimde İşbirliği Protokolü"nü imzaladı. İmzalan protokol ile Diyanet İşleri tarafından yayınlanan yazılı ve görsel yayınları tamamı Milli Eğitim Bakanlığının sosyal eğitim platformu olan EBA'ya dahil edildi. Diyanet'in gençler, çocuklar, engelliler için hazırlanan eserlere ve İslam Ansiklopedisi gibi yayınlara Eğitim İşbirliği plotokolü sayesinde daha kolay ulaşılabilecek.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eğitim Bilişim Ağında bugün itibarıyla 12 milyona yaklaşan kayıtlı üyesi bulunduğunu bildirdi. Ortaöğretim düzeyinde dünyanın en büyük yardımcı eğitim portalı olan EBA'ya "eba.gov.tr" adresinden herkesin ücretsiz ulaşabileceğini belirten Avcı, "Bugün Diyanet İşleri Başkanlığımızın seçkin külliyatını da EBA bünyesinde halkımızın, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin hizmetine sunarak bu kapsamı daha da genişletmiş oluyoruz. Bugün imzalayacağımız protokolle, eğitim bilişim ağına yapacağınız katkılar için değil ayrıca diğer çalışmalar sebebiyle, maarifimize yaptığınız katkılar sebebiyle de öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Özellikle görme, işitme engellerimize yönelik Diyanet İşleri Başkanlığımıza, son dönemde gerçekleştirdiği çalışmalar vesilesiyle müteşekkiriz. Brail alfabesiyle hazırlanmış meal, tefsir, dini bilgiler kitapları, işitme engelliler için hazırlanan işaret dili sözlüğü için teşekkür ediyoruz. Bunların bizim engelli okullarımızda ne büyük bir ihtiyacı karşıladığını kamuoyu bilmiyor olabilir. Ama biz bu sıkıntıların farkındayız. Dolayısıyla bu yaptığınız katkıların bizim için değerini teşekkürle ifade edecek durumda değiliz." diye konuştu.

İmzalanan protokol ve Diyanet Bakanlığı'nın yapacağı katkılar sonrasında dahada büyüyeceğini belirten Avcı, "Bu stüdyolarda öğretmenlerimiz, inşallah bundan sonra Başkanlık'taki din görevlileri de bu stüdyolardan istifadeyle, kendileri yeni eğitim malzemeleri üretecek durumda olacaklar. İnşallah çok bereketli, hayırlı hizmete birlikte imza atmış olacağız." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığına teşekkürlerini sunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez ise, "Eskiden, bilgiye ulaşmanın güç olduğu zamanlarda, bilgi güç idi. Fakat bilgiye ulaşmak kolaylaştıkça bilgi güç olmaktan çıkıyor, bazen bilakis güçlüklere yol açıyor. Bunu Sayın Bakan'ımızın 'Enformatik Cehalet' adlı kitabında okuduğumuzu hatırlıyorum. O kitap bize en kötü cehaletin eğitimle elde edilen cehalet olduğunu, yanlış bilgiyle oluşturulduğunu öğretmişti. Onun için dini bilgi alanında çok ciddi bir kirlenme söz konusudur, bütün alanlarda olduğu gibi. Dini bilgi alanında artık sıradan malumata değil bütün süzgeçlerden geçmiş, metodolojik bir yaklaşımla ele alınmış, eleştirel bir gözle gözden geçirilmiş, özellikle Kur'an-ı Kerim ve sahih sünnet ışığında gözden geçirilmiş bilgiye hem bizim toplumumuzun hem insanlığın çokça ihtiyacı var. Onun için bilhassa Diyanet İşleri Başkanlığımızın çeşitli komisyonlar marifetiyle ilahiyat fakültelerine yazdırdığı ve sonra yine komisyonlar marifetiyle birtakım süzgeçlerden geçirerek topluma takdim ettiği bu yayınların özellikle EBA projesi içinde yer almış olmasından büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
EBA gurur verici.