MEB sınav takviminde değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sınav takviminde değişikliğe gitti. Yapılan değişikliğe göre Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nın (PYBS), açık öğretim lisesi (aöl), açık öğretim ortaokulu, ve mesleki açık öğretim lisesi sınavlarının tarihlerinde değişiklik yapıldı.

MEB sınav takviminde değişiklik
23 Nisan 2016 Cumartesi 19:50

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS), açıköğretim lisesi (aöl), açık öğretim ortaokulu, ve mesleki açık öğretim lisesi sınavlarının tarihinde değişikliğe gitti. 

Yıl içerisinde açık öğretim lisesi (aöl), açık öğretim ortaokulu, ve mesleki açık öğretim lisesi sınavlarına birçok öğrencinin katılamadığı tespit edildi. Hava mualaefeti ve güvenlik tedbirleri yüzünden sınavlara katılamayan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için, sınav tarihlerinde değişiklik yapılması kararlaştırıldı. 

Buna göre MEB, açık öğretim lisesi (aöl), açık öğretim ortaokulu, mesleki açık öğretim lisesi ve PYBS tarihlerinde düzenleme yaptı. 

MEB'in düzenlediği sınav takvimi şu şekilde;

25-26 Haziran olaran duyurulan öğrencilerin üçüncü dönem sınavlarının 11-12 Haziran 2016 tarihinde yapılmasına, 

Açıköğretim okullarının birinci ve ikinci dönem sınavlarına giremeyen öğrenciler için 23-24 Temmuz 2016 tarihlerinde ek sınav yapılmasına,

Sınav takviminde 28 Mayıs 2016'da yapılacağı duyurulan PYBS'nin de 21 Mayıs 2016 tarihinde yapılmasına karar verildi. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.