MEB para toplayanları uyardı

MEB kurslarda öğrencilerden para talep edilmemesi ve yardımcı kaynak adı altında kitap alınmasının istenmemesi konularında uyardı.

MEB para toplayanları uyardı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan bir yazıda tüm illerdeki MEB personeli uyarıldı. Öğrencilerin yardımcı kaynak adı altında kitap alma dayatmasına maruz bırakılmamasını ve kurslardan ücret alınmamasını belirten Bakanlık, aksi durumda yasal mevzuatın gereklerinin yapılacağını belirtti.

MEB tarafından yayımlanan duyuruda Destekleme ve Yetiştirme Kursları'na kayıt yaptıran öğrencilerin ücret ödememesi gerektiği belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ders kitapları için öğrencilerin zorlanmaması gerektiği belirtildi. 

Konuyla ilgili Valiliklerin önlem alması gerektiğini ifade eden Bakanlık yayımladığı ikinci resmi yazıda da benzer önlemlere dikkat çekti. İşte o resmi yazı:

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.