MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den öğrencilere müjdeli haber

Milli Eğitim Müsteşarı Doç.Dr. Yusuf Tekin, Erzurum'daki 2016-2017 öğretim yılının 2. yarısı için düzenlenen törende öğrencilere müjdeli haberle birlikte önemli tavsiyelerde bulundu.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den öğrencilere müjdeli haber
06 Şubat 2017 Pazartesi 14:59

Milli Eğitim Müsteşarı Doç.Dr. Yusuf Tekin, eğitim öğretim döneminin 2. döneminde  Erzurum'daki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi'ndeki törene katıldı. Vali Seyfettin Azizoğlu, Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Milli eğitim Müdürü Ercan Yıldız'ın da katıldığı törende Tekin, öğrencilere müfredatla ilgili müjdeli haberi verdi.

Türkiye'deki 50-60 kişilik kalabalık sınıflarının yerine ortalama olarak 20'li rakamlara indirildiğini söyleyen Tekin, öğrencilere  şunları söyledi:

Kültürel aktiviteler ile ilgilenin

"Dersleriniz kadar önemli olan başka bir şey daha var. Siz sadece öğrenci değil, aynı zamanda bir insansınız. Gönlümüz istiyior ki her çocuğumuz okul derslerinin yanında yeteneklerine göre sosyal, sanatsal, sportif, kültürel herhangi bir aktivite ile ilgilensin. Biz Milli Eğtim Bakanlığının bu yeni dönemdeki en önemli çabalarından biri bu. Çünkü başarılı olmanız rahatlamanıza bağlı."

Bir çok şey yeni müfredatta olmayacak

"Bu günlük hayatımızda ne işimize yarayacak? Artık öğrendiğiniz her şeyin günlük hayatta nasıl ve nerelerde kullanacağınız, ne işe yarayacağını mutlaka müfredatın içerisinde göreceksiniz, öğreneceksiniz. Sizi belki en mutlu edecek şeylerden bir tanesi müfredatımız hafifletildi. Şimdi bu gereksiz, seviyemizin üstünde diyeceğiniz, bir çok şey yeni müfredatta olmayacak. Daha hafif olacak. Ama size kötü bir haberim var. Bu anlattıklarım sizi hiç ilgilendirmiyor. Biz 5 ve 9'dan başlayacağız önümüzdeki Eylül ayından itibaren. Siz 9, önümüzdeki sene 10'uncu sınıf olacaksınız. Mevcut müfredatımız la devam edeceksiniz. Ben hepinize hayırlı uğurlu başarılı bir eğitim ve öğretim yılı diliyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.