MEB, ihtisaslaşmış meslek liseleri açacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) mesleki eğitime olan farkındalığı arttırmak için 2016-2017 eğitim öğretim döneminde belirli alanlarda ihtisaslaşmış mesleki ve teknik Anadolu lisesi açmak için çalışmalara başladı.

MEB, ihtisaslaşmış meslek liseleri açacak
29 Temmuz 2016 Cuma 20:13

MEB, mesleki eğitimi önceliği alan ve sektöre nitelikli iş gücü yetiştirilmek için 2016-2017 eğitim öğretim döneminde yılında ihtisaslaşmış mesleki liselerini açmayı planlıyor. 

Açılacak olan ihtisaslaşmış mesleki liselerin bulunduğu şehrin Türkiye ekonomisine katkısı doğrultusunda, bölgenin ihtiyaç duyduğu eğitilmiş iş gücünün sağlanmasında kilit rol oynamalarının veya gelişen teknolojinin ihtiyaç duyacağı nitelikte mezunlar vermesi hedefleniyor. Bu eğitim yılında açılması planlanan okullarda, mevcut alana ait birbirini tamamlayan en fazla 3 dalda program uygulanması ve tek alanı olan mevcut okulların bu kapsama alınması veya yeni açılacak okulların tek alan üzerine açılması sağlanması için ise çalışmalara başlandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.