MEB hem ders saatini azaltacak hem de müfredatı hafifletecek

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) müfredat çalışmaları sona yaklaştı. MEB 2017-2018 öğretim yılında bu çalışmaları uygulayarak eleştiri alan ders saatinde azalmaya, müfredatta ise hafifletme yapacak.

MEB hem ders saatini azaltacak hem de müfredatı hafifletecek
08 Temmuz 2016 Cuma 08:38

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) 1,5 yıldır süren ve sona yaklaşan müfredat çalışmalarında ders içeriğinin azaltılması, ders sayısının düşürülmesi ve kitap sayısında yapılacak olan azalma ile ağır olduğu için çok fazla eleştirilen müfredat hafifleyecek.

İlk kitaplar 2017-2018 eğitim yılında

Öğretmen ve velilerin görüşlerine ve OECD ülkeleri ile ABD ve Japonya gibi ülkelerin müfredatları incelenerek yapılan müfradat hafifletme çalışmaları sonrasında ilk kitaplar 2017-2018 eğitim yılında dağıtımı yapılacak.

Ders saati azalacak

Öğretmenler tarafından 'fazla' olduğu için eleştirilen ders saatinde azalma yapılarak içeriğinde sadeleştirme yapılan ve haftada 5 saatlik dilimi kaplayan bazı derslerin saati 3'e inecek. Ayrı kitaplarda yer alan aynı konular tek bir kitap haline getirlerek tek ders atında toplatılacak. Meslek liselerinde sektör temsilcileri ve işletme patronları da ders verebilecek.

İlk önce 40 dersin programı değişecek

İlk etapta 40 dersin programında yapılacak düzenleme için akademisyen ve uzmanların katıldığı 5 çatıştaydan 3'ü yapıldı. 40 dersten 18 dersin öğretim programı çalışmaları tamamlandı. Geriye kalan 22 dersin öğretim programı güncelleme ve geliştirme çalışmaları bu yıl bitecek. 2017'de MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı müfredat değişikliklerini planlayacak. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında tüm kademelerde yeni müfredatla ders alınmasını sağlayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.