MEB'den Valiliklere yazı

Milli Eğitim Bakanlığı lise öğrencilerinin eksik yazılı sınavları ile ilgili valiliklere yazı gönderdi.

MEB'den Valiliklere yazı
15 Ocak 2016 Cuma 13:28

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), valiliklere gönderdiği yazıda, lise öğrencilerinin eksik yazılı sınavlarının tamamlanmasını talep etti.

Bakanlık tarafından 81 ilin valiliğine "dönem notu" konulu  gönderilen yazıda Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde, haftalık ders saati sayısına bakılmaksızın her dersten en az iki yazılı sınav yapılmasına ilişkin hükmün yer aldığı, ancak özürleri nedeniyle 60 günlük devamsızlık kapsamında değerlendirilen öğrencilerin dönem puanlarının zorunlu hallerde bir yazılı eksiğiyle verilebileceği hatırlatıldı.

Bu öğrenciler dışındaki tüm lise öğrencilerinin her dersten en az iki yazılı sınav notu alması gerektiğine işaret edilen yazıda, lise öğrencilerinin eksik yazılı sınavlarının tamamlanması istendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Liselerde de TEOG benzeri ortak sınavlar olmalı.