MEB'den Teog kontenjanları ile ilgili resmi yazı

MEB TEOG yerleştirme sınav takvimi ile ilgili resmi yazı yayımladı.

MEB'den Teog kontenjanları ile ilgili resmi yazı
09 Mayıs 2016 Pazartesi 09:05

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel  Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kontenjan takvimleri ile ilgili resmi bir yazı yayımladı. MEB yayımladığı resmi yazıda kontenjan takvimi ile ilgili detaylı bilgi paylaşımı yaptı. 

MEB'in yayımladığı  Özel Okullar Burslu Kontenjan giriş takvimleri konulu resmi yazıda, yerleştirmeye esas puanların açıklanmasından sonra, tercih sürecinin başlayacağı ifade edilirken, açıklama sonrasında özel okullarda, öğrenci alımı yapmak isteyen kurumların yazıdaki takvime göre işlem yapılacağı ifade edildi.

MEB tarafindan yapılan yazılı açıklama;

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında gerçekleştirilen “Ortak Sınavlar" sonucunda yapılacak değerlendirmenin ardından, yerleştirmeye esas puanların açıklanması ile tercih ve yerleştirme süreci başlayacaktır. 

Bu çerçevede özel okullarımıza %5'lik dilimden öğrenci almak isteyen kurumlar ilgi yazıdaki takvime göre işlemlerini yapacaktır. 

I. 09 -13 Mayıs 2016 tarihleri arasında okul müdürlüklerince okullarına ait kontenjan bilgilerinin girişleri, 

2. 16-20 Mayıs 2016 tarihleri arasında kontenjan bilgilerinin ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından kontrol ve onaylan, 

3. 23-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında kontenjan bilgilerinin il millî eğitim müdürlükleri tarafından kontrol ve onaylan, 

4. 30 Mayıs-03 Haziran 2016 tarihleri arasında kontenjan bilgilerinin Bakanlığımızca kontrol ve onayları yapılacaktır.

Yukarıdaki takvim ve açıklamalar doğrultusunda talep eden özel okullardan %100 burslu okutulacakları öğrencilerin yerleştirilmesi, Bakanlıkça puan üstünlüğü esasına göre %5'Iik dilimden merkezi yapılacaktır. Temel Eğitimleri Ortaöğretime Geçiş Uygulamasına göre %5'lik dilimden burslu öğrenci almak isteyen özel okulların sistem üzerinden kontenjan girişi yapmaları gerekmektedir. 

Bu konuda amel okulların bilgilendirilmesi ve herhangi bir aksamaya meydan vermeden; çalışmaların süresi içinde tamamlanmasının sağlanması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.