MEB'den sosyal etkinlik projesi

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin okul ve okul dışındaki sosyal etkinliklere katılmalarını teşvik etme yönünde bir yazı yayımladı.

MEB'den sosyal etkinlik projesi
03 Şubat 2016 Çarşamba 12:01

Millli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yarıyıl tatilinde öğretmenlerin öğrencilere ödev vermemesi ile ilgili okullara resmi yazı yollamasıyla ödev tartışmaları başlamıştı. MEB okullara gönderdiği yazıda bu tartışmaya yeni bir boyut ekledi. 

Öğrencilerin yarıyıl tatilinde ve yaz tatilinde ödevle ve boşa vakit geçirmesini istemeyen MEB, okullara gönderdiği resmî yazıda öğrencilerin sosyal etkinliklere daha çok katılmaları gerektiğini belirtti. Bu kapsamda üç ilde başlatılan pilot uygulama ile öğrencilerin yaz tatillerinde çeşitli sosyal etkinliklere katılmaları yönünde bir çalışma başlayacak. Bu uygulamanın önümüzdeki yaz tatilinde tüm illere yayılması bekleniyor.  Çalışmaya 3 ilden 15 bin öğrenci katılacak.

MEB Müsteşar Yardımcısı Dinçer Ateş bu uygulamayı aşağıdaki sözleriyle değerlendirdi:

"Bu kapsamda, pilot çalışmayla Erzurum, Konya ve Bursa'daki il müdürlükleri ve büyükşehir belediye başkanlıklarıyla işbirliği halinde, 15 bin 300 öğrenciyi sosyal, kültürel, sanatsal, sportif etkinliklerle tanıştırdık. Sinema günleri, kütüphane ve bilim merkezleri ziyaretleri yaptılar, atölye çalışmalarına katıldılar. Erzurum ve Bursa'da öğrenciler kayağa götürüldü, müze ziyaretleri yapıldı, tiyatroya ve sinemaya gidildi, sportif etkinliklere katıldı. 

Önümüzdeki yaz tatilinden itibaren bütün illerde bu çalışmayı yapmak üzere de bir talimat aldık. Bugünden bunun için çalışmaya başladık. Milli Eğitim Bakanlığı bundan sonra yaz tatillerinde ve yarıyıl tatillerinde de öğrencilerini yalnız bırakmamış olacak. Onları böyle sosyal, sanatsal, kültürel, bilimsel ve sportif etkinliklere buluşturmak için bir çalışma yürütecek."


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.