MEB'den ortaokullara 'kodlama' dersi

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokullardaki "kodlama" içerikli bilişim teknolojileri dersinin müfredatının güncellenmesi için oluşturulan komisyonda kodlama eğitimi veren İngiltere, ABD, Polonya, Finlandiya, Almanya, Avusturya, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Güney Kore, Çin gibi ülkelerinde inceleme yapılıyor.

MEB'den ortaokullara 'kodlama' dersi
21 Mart 2016 Pazartesi 12:59

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokullardaki bilişim teknolojileri ders müfredatında güncelleme calışmalarına başladı. MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Ahmet Onur Ak yaptığı açıklamada, 5 ve 6. sınıflarda zorunlu, 7 ve 8. sınıflarda seçmeli olan Bilişim dersinde bulunan kodlama konusunun güncellenmesi için bir çalışma komisyonu oluşturulduğunu ayrıca komisyonun bilgi ve iletişim teknolojileri, dijital okur-yazarlık ve bilgisayar bilimi konularına ilişkin mevcut öğretim programının güncellenmesi için planlamalar yaptığınıda bildirdi.

Ak, Bilişim dersinde günceleme yaparken müfredatlarında kodlama eğitimlerine yer veren İngiltere, ABD, Polonya, Finlandiya, Almanya, Avusturya, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Güney Kore, Çin gibi ülkelerin öğretim programları ile uluslararası sektör temsilcilerinin ayrıntılı incelendiğini ve hazırlanacak ulusal öğretim programının dünyadaki eğilimleri yansıtması ve Türkiye'nin beklentileriyle uyumlu olmasının sağlanmaya çalışıldığını vurgulayan Ak, "Çalışmalar kapsamında, bir kodlama e-öğrenme ortamının Eğitim Bilişim Ağı (EBA) altında yer alması ve eğitimlerin bu ortam üzerinden devam ettirilmesi öngörülüyor. Ayrıca öğretmenlerin aynı ortam üzerinden öğrenci çalışmalarını takip edebilmeleri ve kendi gelişimlerini destekleyecek uygulamalara ulaşabilmelerini planlıyoruz." dedi.

Kodlama eğitimi müfredat çalışmalarının gelecek eğitim-öğretim yılında tamamlanmasının planlanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.